Programma-informatie

Hoe werkt het verwijzingsproces?

Uw doorverwezen klanten kunnen hun kosteloze proefperiode voor Google Workspace activeren door zich aan te melden via uw unieke verwijzingslink. Ze kunnen ook een van uw promotiecodes gebruiken wanneer ze zich aanmelden voor de proefperiode van 14 dagen. U komt in aanmerking voor betaling zodra uw doorverwezen klanten ten minste 90 dagen betalende Google Workspace-klanten zijn. De beloningen verschillen per land. Zodra u in aanmerking komt voor betaling, krijgt u per e-mail een verzoek om het betalingsformulier in te vullen. De doorverwijzingsbeloning wordt aan het einde van de volgende maand overgemaakt naar uw bankrekening.

Aan wie kan ik Google Workspace aanbevelen?

U kunt bedrijven doorverwijzen die nog niet eerder een proefperiode van Google Workspace hebben geactiveerd en die nog geen klant van een Google Workspace-partner zijn.

U kunt Google Workspace ook aanbevelen aan iemand die net is gestart met een bedrijf en geen zakelijk Google-domein/-account (oftewel Google Workspace) heeft.

Welke doorverwezen klanten komen in aanmerking?

Nieuwe Google Workspace-klanten die uit een van de volgende landen komen en zich nog niet eerder voor een proefperiode voor Google Workspace hebben aangemeld, komen in aanmerking. U kunt betalingen krijgen voor de eerste 100 gebruikers van de doorverwezen klant, met een maximum van 200 gebruikers per kalenderjaar. Als u beloningen wilt verdienen voor een groter aantal gebruikers, kunt u zich aanmelden voor het Google Workspace-partnerprogramma.

Waar kan ik de verwijzingslink vinden?

U vindt uw verwijzingslink in de welkomstmail die u heeft gekregen nadat u zich heeft geregistreerd voor het programma. Deze e-mail is gestuurd door Team Google Workspace Referral Program en u zou deze binnen 24 uur moeten krijgen.

Als u het welkomstbericht niet kunt vinden, kijkt u op het tabblad Reclame in Gmail. U kunt ook contact met ons opnemen via het e-mailadres waarmee u zich heeft aangemeld als u de link niet kunt vinden.

Hoeveel kan ik verdienen?

Als lid van het Google Workspace Referral Program kunt u een eenmalige bonus krijgen voor elke nieuwe gebruiker die zich aanmeldt. De bonussen verschillen per markt. In Nederland Staten kunt u tot EUR 7 (voor het Business Starter-abonnement), EUR 13 (voor het Business Standard-abonnement), EUR 20 (voor het Business Plus-abonnement) krijgen, tot maximaal EUR 2000 per domein.

Een gebruiker wordt gedefinieerd als een afzonderlijk account dat tot het klantdomein behoort. De hoogte van de beloning voor uw verwijzing wordt gebaseerd op het aantal gebruikers dat voor een periode van ten minste 90 dagen heeft betaald.

Product Voorbeeld van verwijzingsbonus
(Nederland)
Business Starter EUR 7 per gebruiker (maximaal EUR 700 per klant)
Business Standard EUR 13 per gebruiker (maximaal EUR 1300 per klant)
Business Plus EUR 20 per gebruiker (maximaal EUR 2000 per klant)

Hoe kan ik de status van doorverwezen klanten volgen?

We sturen u geregeld e-mails met de status van uw doorverwezen klanten. In deze e-mails vindt u aantallen van het volgende:

 1. Doorverwezen klanten in proefperiode: Doorverwezen klanten die momenteel in de proefperiode van 14 dagen zitten.
 2. Potentiële betalende doorverwezen klanten: Doorverwezen klanten die in aanmerking komen, zich in een van deze landen bevinden en de proefperiode van 14 dagen hebben afgerond. Misschien hebben deze doorverwezen klanten uw promotiecode al gebruikt, maar er zijn nog geen 90 dagen verstreken sinds ze zich hebben aangemeld voor hun nieuwe Google Workspace-account.
 3. Betalende doorverwezen klanten: Doorverwezen klanten die 90 dagen of langer betalende Google Workspace-gebruikers zijn. Nadat uw eerste doorverwijzing een betalende doorverwezen klant is geworden, kunt u een e-mail van het Google Workspace Referral Program verwachten waarin we om uw bankgegevens vragen.

Als u wilt weten hoeveel gebruikers uw doorverwezen klant heeft, stuurt u ons een bericht. We zullen dan opzoeken hoeveel geschikte doorverwezen klanten en licenties de klant heeft.

Mijn verwijzing is vergeten mijn verwijzingslink te gebruiken. Is er een manier om deze verwijzingen toch terug te koppelen naar mijn account?

We kunnen doorverwezen klanten niet aan uw account koppelen als ze uw verwijzingslink niet hebben gebruikt tijdens het aanmelden.

Kan ik worden betaald voor eerdere klanten die ik heb doorverwezen voordat het Referral Program werd opgezet of voordat ik me heb aangemeld?

Nee. Via het Referral Program worden verwijzingen bijgehouden die nieuwe Google Workspace-klanten zijn. We kunnen geen verwijzingstegoed bieden aan klanten die zich hebben aangemeld of aan een proefperiode zijn begonnen vóór de start van het programma of voordat u zich heeft aangemeld.

Kan ik klanten uit andere landen doorverwijzen?

U kunt en mag een klant doorverwijzen in elk land binnen de regio waarvoor u zich heeft ingeschreven. Als u zich bijvoorbeeld heeft aangemeld in de Verenigde Staten, kunnen klanten uw promotiecodes gebruiken in elk land in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Als u een klant wilt doorverwijzen in een land buiten uw regio, moet u zich opnieuw inschrijven voor het Referral Program voor de betreffende regio. Als u bijvoorbeeld in India woont, kunt u klanten doorverwijzen in elk land in de regio Azië-Pacific. Maar als u in India woont en iemand wilt doorverwijzen in het Verenigd Koninkrijk, moet u zich inschrijven voor de EMEA-regio.

Het Google Workspace Referral Program is beschikbaar in selecte regio's en landen. Kijk hier voor de lijst en meer informatie. Alleen doorverwezen klanten uit de actieve lijst met landen tellen mee voor uw verwijzingsbonus. Als u de bonus voor geldige doorverwezen klanten wilt krijgen, moet u zich aanmelden voor het Referral Program en uw bankrekeninggegevens opgeven voor de regio waarin u zich heeft aangemeld.

Wanneer is het Referral Program beschikbaar in mijn land?

Het Google Workspace Referral Program is momenteel beschikbaar in de landen die hier staan. We bekijken constant of we deze lijst kunnen uitbreiden en hopen uw regio binnenkort toe te voegen. Geef uw locatie aan ons door en laat ons weten hoe we contact met u kunnen opnemen zodra het programma voor u beschikbaar komt.

Promotiecodes

Hoe werkt de korting met de promotiecode?

Als u een van uw doorverwezen klanten een promotiecode geeft, heeft deze klant in het eerste jaar als Google Workspace-klant recht op 10% korting per gebruiker.

Als uw doorverwezen klant zich in de Verenigde Staten, Canada of de EMEA-regio bevindt, moet de klant uw promotiecode toepassen tijdens het verstrekken van de factureringsgegevens, voordat de klant de registratie voor de proefperiode van 14 dagen afrondt.

Als uw doorverwezen klant zich in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru of de APAC-regio bevindt, kan deze op elk moment tijdens de proefperiode van 14 dagen de factureringsgegevens en uw promotiecode opgeven.

Elke promotiecode is uniek en kan worden ingewisseld door maar één klantaccount uit een land in de regio waarin u zich heeft aangemeld als verwijzer.

Als u in meerdere regio's deelneemt aan het programma, verstrekt Google op uw verzoek promotiecodes voor de relevante regio's, tot maximaal 100 promotiecodes per kalenderjaar.

Wanneer kan mijn klant de promotiecode gebruiken?

Als uw doorverwezen klant zich aanmeldt voor Google Workspace, komt deze in aanmerking voor een proefperiode van 14 dagen.

Als uw doorverwezen klant zich in de Verenigde Staten, Canada of de EMEA-regio bevindt, moet de klant uw promotiecode toepassen terwijl deze de factureringsgegevens opgeeft, voordat deze de registratie voor de proefperiode van 14 dagen afrondt.

Als uw doorverwezen klant zich in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru of de APAC-regio bevindt, heeft deze de optie om factureringsgegevens en uw promotiecode op elk moment tijdens de proefperiode van 14 dagen op te geven.

Waar kan mijn klant de promotiecode invoeren?

Het toepassingsproces voor de promotiecode verschilt per land/regio.

Als uw doorverwezen klant zich in de Verenigde Staten, Canada of de EMEA-regio bevindt, moet de klant uw promotiecode toepassen tijdens het aanmeldingsproces voor Google Workspace, terwijl deze de factureringsgegevens opgeeft. De code moet worden opgegeven in het veld Promotiecode als er om betalingsgegevens wordt gevraagd en voorafgaand aan het afrekenen.

Als uw doorverwezen klant zich in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru of de APAC-regio bevindt, kan de klant de promotiecode op elk moment tijdens de proefperiode van 14 dagen opgeven bij selectie van de Google Workspace-versie, mits de klant nog geen factureringsgegevens heeft opgegeven. De klant kan de promotiecode opgeven in het gedeelte Facturering van de Beheerdersconsole.

Mijn verwijzing is vergeten de promotiecode te gebruiken. Is het nog mogelijk om korting te krijgen?

Als uw doorverwezen klant zich in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru of de APAC-regio bevindt, kan de klant de promotiecode op elk moment tijdens de proefperiode opgeven, mits de klant nog geen factureringsgegevens heeft opgegeven. Deze functie is niet beschikbaar voor doorverwezen klanten in Noord-Amerika en de EMEA-regio. De klant kan de code dus niet meer toepassen nadat de proefperiode is gestart.

Mijn promotiecode werkt niet

Wanneer u uw promotiecode invoert, ziet u onderaan het factureringsoverzicht een melding dat er 20% korting is toegepast. Daarbij staat het bedrag vermeld plus de toepasselijke belasting en btw min de promotiekorting. Aangezien het aantal gebruikers en Google Workspace-abonnementen van uw verwijzing kan veranderen, wordt het daadwerkelijke bedrag van de korting weergegeven op de maandelijkse factuur.

Betaling

Ik heb een betalingsprofiel voor het verkeerde land gekregen. Hoe kan ik een andere link voor het betalingsprofiel aanvragen?

Als u zich aanmeldt, moet u het land selecteren waarin u woont of waarin uw bedrijf gevestigd is. Uw bankrekening moet zich in hetzelfde land bevinden. Als u zich heeft aangemeld voor een land waarin u niet gevestigd bent, neemt u contact met ons op, zodat we u kunnen helpen dit aan te passen.

Wanneer en hoe word ik betaald?

 1. U komt in aanmerking voor uw betaling zodra de doorverwezen klant minimaal 90 dagen een betalende Google Workspace-klant is.
 2. Als u in aanmerking komt voor uw eerste betaling, krijgt u een e-mail met een link naar uw betalingsprofiel en instructies waarmee u een Google Pay-account kunt instellen.
 3. Betalingen die u heeft verdiend en die door Google zijn gevalideerd, worden maandelijks overgemaakt naar uw bankrekening. Als u in een bepaalde maand geen nieuwe doorverwezen klanten heeft, krijgt u geen betalingen.

Vertraging in de betaling voorkomen

Zodra uw eerste doorverwezen klant meer dan 90 dagen een betalende Google Workspace-klant is, krijgt u een e-mail met instructies waarmee u een betalingsprofiel kunt instellen in Google Pay, zodat u uw betaling kunt ontvangen. De link naar uw betalingsprofiel is 2 weken geldig vanaf de datum waarop u de e-mail krijgt.

Als u het betalingsprofiel niet binnen deze tijd instelt en de link verloopt, kan het langer duren om de betaling te krijgen. Nadat u uw bankgegevens heeft doorgegeven, wordt de betaling tijdens de volgende betaalcyclus verwerkt. Als de link is verlopen, vraagt u ons supportteam om een nieuwe link.

Waarom heb ik mijn betaling nog niet op mijn bankrekening ontvangen?

Betalingen worden op maandbasis verwerkt. Als u nog geen betaling heeft ontvangen, zult u deze waarschijnlijk bij de volgende maandelijkse betaalcyclus ontvangen. Neem contact met ons op met uw accountgegevens om dit te verifiëren.

Wie moet het belastingformulier W-8BEN invullen?

Als u zich niet in de Verenigde Staten bevindt, maar wel doorverwezen klanten heeft in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico of Peru, moet u uw belastinggegevens updaten.

Nadat u uw betalingsprofiel heeft gemaakt, volgt u deze stappen om uw belastinggegevens op te geven:

 1. Log in bij het betalingsprofiel.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Ga naar Betalingsprofiel en dan Belastinggegevens voor [uw land]. Klik op Bewerken.
 4. Klik op 'Belastinggegevens toevoegen' of 'Belastinggegevens updaten' om uw belastinggegevens op te geven of te bewerken.
 5. Beantwoord de vragen en klik op Sturen om het Certificate of Foreign Status (W-8BEN) naar de IRS te sturen vanuit uw betalingsprofiel.
 6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Dit formulier wordt vereist door de Verenigde Staten om uw buitenlandse status te documenteren en eventuele verdragsvoordelen te claimen.

Waarom brengt mijn bank kosten in rekening?

Deze kosten worden bepaald door uw bank en zijn niet gerelateerd aan Google. Google dekt deze kosten niet. Neem voor meer informatie contact op met uw bank.

Waarom rekent mijn bank de valuta van mijn verwijzingen om in mijn lokale valuta?

Het is goed mogelijk dat uw bank de valuta van uw verwijzing moet omrekenen naar uw lokale valuta. Dit hangt samen met het land waar uw verwijzing zich bevindt. Google heeft geen invloed op de wisselkoers en op de toeslagen die hierop van toepassing zijn.

Mijn bank brengt kosten in rekening die hoger zijn dan de verwijzingsbonus. Kan ik de betaling uitstellen totdat mijn verwijzingsbonus deze bankkosten dekt?

Ja, als u bij de ontvangst van uw eerste betaling voor een verwijzingsbonus bijbehorende bankkosten moet betalen die hoger zijn dan de betaling die u ontvangt, neemt u contact met ons op om een betalingsstop aan te vragen totdat u een bedrag bereikt dat deze bankkosten dekt. U ontvangt uw betaling zodra u het gewenste verwijzingsbonusbedrag heeft bereikt.

Internationale verwijzingen

Wie kan ik verwijzen naar Google Workspace?

Als u lid bent van het Google Workspace Referral Program in een van de landen die op deze webpagina staan onder Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific en/of Europa kunt u klanten doorverwijzen in elk van de landen onder dezelfde regio als waarvoor u zich heeft aangemeld.

Voorbeeld: Als u zich heeft aangemeld in de Verenigde Staten, kunt u nu klanten verwijzen die zijn gevestigd in de landen onder de regio Noord- en Zuid-Amerika (Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Mexico en Peru).

Kan ik Google Workspace verwijzen naar klanten in verschillende landen?

Ja. Als u klanten wilt verwijzen in verschillende markten, moet u het volgende hebben:

 1. Een Google Workspace Referral Program-account met bankgegevens in hetzelfde land of dezelfde regio als waarvoor u zich heeft aangemeld.
 2. Meld u aan voor de andere regio (buiten de regio waarin u zich nu bevindt), zoals Noord- en Zuid-Amerika, Azië/Pacific en/of Europa, waarin de mogelijke doorverwezen klant zich bevindt.

Bijvoorbeeld: Als u zich heeft aangemeld in de Verenigde Staten en India, kunt u met uw verwijzingslink klanten verwijzen in de landen die onder de regio Noord- en Zuid-Amerika staan. Daarnaast kunt u ook klanten verwijzen die zich bevinden in de landen die onder de regio Azië/Pacific staan.

Hoeveel kan ik verdienen?

Als iemand zich aanmeldt voor Google Workspace met uw verwijzingslink, krijgt u een verwijzingsbonus voor elk van de eerste 100 gebruikers.

Uw verwijzingsbonus is gebaseerd op het land waarin de verwezen klant zich bevindt. De bonus wordt rechtstreeks op uw bankrekening gestort, volgens de bedragen en valuta op deze webpagina. Neem contact op met uw bank voor informatie over eventuele wisselkosten.

NOORD- EN ZUID-AMERIKA
Voorbeeld: Als u zich in de Verenigde Staten bevindt en u een klant in Chili heeft die zich aanmeldt voor het Google Workspace Business Standard-abonnement met 10 gebruikers, krijgt u USD 140.

AZIË/PACIFIC
Voorbeeld: Als u zich in Australië bevindt en u een klant in Singapore heeft die zich aanmeldt voor het Google Workspace Business Standard-abonnement met 10 gebruikers, krijgt u SGD 180. We storten SGD 180 op uw rekening en uw bank zet dit om in AUD.

INDIA
Voorbeeld 1: Als u zich in India bevindt en u een klant in India heeft die zich aanmeldt voor het Google Workspace Business Standard-abonnement met 10 gebruikers, krijgt u USD 90. Uw bank zet dit om in roepies.*.
Voorbeeld 2: Als u zich in India bevindt en u een klant in Singapore heeft die zich aanmeldt voor het Google Workspace Business Standard-abonnement met 10 gebruikers, krijgt u SGD 180. We storten SGD 180 op uw rekening en uw bank zet dit om in roepies.*
*Verwijzingsbonussen zijn gebaseerd op het land van de doorverwezen klant, niet van de verwijzer. Voorbeeld: Een verwijzer in India die een klant in Thailand doorverwijst, krijgt een beloning volgens het Thaise tarief omdat de klant zich daar bevindt.

EUROPA
Voorbeeld: Als u zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt en u een klant in Duitsland heeft die zich aanmeldt voor het Google Workspace Business Standard-abonnement met 10 gebruikers, krijgt u EUR 130. We storten EUR 130 op uw rekening en uw bank zet dit om in GBP.

Welke stappen moet ik verder uitvoeren als ik iemand in een ander land wil verwijzen?

Als u klanten wilt doorverwijzen in een andere regio, meldt u zich aan voor het Google Workspace Referral Program in het land waarin de klant zich bevindt of een ander land in de gewenste regio. Als uw aanmelding is afgerond, kunt u meteen aan de slag. Deel uw verwijzingslink en kortingsbonnen met de mogelijke klant. Zodra uw eerste doorverwezen klant meer dan 90 dagen een betalende Google Workspace-klant is, krijgt u een e-mail van ons waarin staat dat u uw bankgegevens moet opgeven voor het land waarin u zich bevindt of zaken doet. Naarmate u klanten verwijst, worden de verdiensten op uw bankrekening gestort. Als u ons uw bankrekeninggegevens al heeft gegeven, kunt u gewoon doorgaan met doorverwijzen.

Hoe kan ik kortingsbonnen krijgen in deze nieuwe landen waarin ik klanten wil doorverwijzen?

Neem contact met ons op voor kortingsbonnen met 10% korting om aan klanten in deze nieuwe landen te geven. U kunt per jaar maximaal 100 promotiecodes aanvragen.

Heeft u nog meer vragen?

Stuur ons een bericht. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.