Muhasebe için yapay zeka
Yapay zeka; veri girişini otomatik hâle getirme ve en yeni mali düzenlemelerle ilgili araştırmalara yardımcı olma gibi olanaklarla muhasebecilerin iş akışlarını iyileştirmelerini sağlar.
Google Workspace için Gemini'ı kullanmak istiyorsanız mevcut bir Workspace planınızın olması gerekir.
Muhasebe için yapay zeka nedir?
Yapay zekanın muhasebe uygulamalarında kullanılması denetim, kayıt tutma vb. gibi süreçlerin daha kolay olmasını sağlayabilir ve karmaşıklığı azaltabilir. Üretken yapay zekayla muhasebe süreçlerindeki tekrarlanan görevler otomatik hâle getirilerek zamandan tasarruf edilebilir ve insan kaynaklı hatalar azaltılabilir. Muhasebeciler, kalıpları tespit etme özelliği sayesinde verileri incelerken de yapay zekadan yararlanabilir.
Muhasebe için yapay zekayla ilgili çözüm örnekleri
Muhasebeciler, üretken yapay zeka özelliklerini çeşitli şekillerde kullanabilir. Bu sayede yönetim görevlerinde zamandan tasarruf edebilir ve bulgulara hızla ulaşıp daha kapsamlı araştırma yapabilirler. Muhasebecilerin yapay zekayla iş akışlarını hızlandırabileceği birkaç yönteme göz atın:
-
Tekrar eden görevleri otomatik hâle getirme: Üretken yapay zeka, muhasebe sürecindeki tekrar eden görevleri otomatik hâle getirebilir. Liste hâlindeki fatura ve makbuzlardan veri girişi, banka ekstresi mutabakatı ve veri etiketleme amacıyla defteri kebir kodları (GLC'ler) ataması bu görevlere örnek verilebilir.
-
Gelişmiş veri doğruluğu: Yapay zeka destekli çözümler, veri girişinde insan kaynaklı hataları azaltabilir. Böylece, kaydı tutulan veriler daha doğru ve güvenilir olur.
-
Kalıp tespiti: Yapay zeka ve büyük dil modelleri (LLM'ler) devasa boyutlarda verileri analiz edebilir. Muhasebeciler bu özellik sayesinde işlem kalıplarını ve trendlerini kolayca belirleyebilir.
-
Gelişmiş müşteri hizmetleri: Yapay zeka destekli sohbet botlarıyla, vergi ve finans konularında sık sorulan soruların yanıtlarının verildiği dokümanlar oluşturulabilir.
-
Belge işleme ve sınıflandırma: Yapay zeka, muhasebe iş akışlarını daha verimli hâle getirmek amacıyla dokümanları otomatik olarak işlemek, dokümanları türe göre sınıflandırmak ve alakalı verileri ayıklamak için kullanılabilir.
Günlük muhasebe işlerini kolaylaştırın
Gemini ile veri girişini otomatik hâle getirin
Google E-Tablolar'da Gemini, otomatik olarak tablo oluşturmanıza yardımcı olabilir, formül önererek hesaplamaları daha hızlı ve daha doğru yapmanızı sağlayabilir ve veri girişini otomatik hâle getirerek hataları azaltabilir.
E-Tablolar'da formül desteği alın
İstem yazarak muhasebe alanına yönelik yapay zeka araçlarının gücünden yararlanın. E-Tablolar'da Gemini ile ileri düzey hesaplamalar yapmanızı sağlayacak formülleri daha kolay seçebilirsiniz.
Vergi düzenlemesiyle ilgili araştırma asistanı
Yapay zeka destekli asistanınız Gemini Advanced ile vergi kanunlarının yanı sıra sektöre, belirli bir ülkeye ve dünya geneline yönelik mali düzenlemeleri araştırabilirsiniz. Yanıtları "Google'da ara" düğmesiyle ve alıntılarla teyit edebilirsiniz.
Sık sorulan sorular
Yapay zeka muhasebe alanında kullanıldığında, yapay zekanın bilgi işleme özellikleri mali tabloların analizi, kalıpların tespiti, tekrar eden işlemlerin otomasyonu, ikincil araştırma ve değerlendirmelerde faydalı olabilir.
Üretken yapay zeka; veri girişi, doküman işleme ve etiketleme gibi zaman alan birçok muhasebe görevini otomatik hâle getirebilir.
Muhasebe alanında yapay zeka, muhasebecileri raporlardaki anormallikler konusunda uyararak doğruluğun artırılmasını ve tekrar eden birçok görevde insan kaynaklı hataların azaltılmasını sağlayabilir. Veri girişi ve kalıp tespiti gibi işlemler bu kapsamda değerlendirilebilir.
Workspace için Gemini'ı deneyin
İhtiyaçlarınıza uygun planı bulun. Gemini eklentisini kullanabilmek için etkin bir Workspace planınızın olması gerekir.