Akustik yankı giderme
Toplantılarda sesin daha net olmasını sağlayan yankı giderme özelliğini deneyin. Google Meet'in gelişmiş ses teknolojileri arasındaki akustik yankı giderme ve
Adaptif ses, Google Workspace müşterileri tarafından kullanılabilir ve Workspace için Gemini eklentisi gerektirir.
Video konferansta yankı giderme nedir?
Yankı, video konferans görüşmelerinde sesin bozulmasına yol açan bir sorundur. Çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen bu sorun, üç farklı şekilde ortaya çıkar:
-
Akustik yankı: Katılımcılardan birinin cihazı, konuşan kişinin sesinin yankılanarak kendisine geri dönmesine yol açar.
-
Uğultulu yankı: Akustik yankının bir çeşididir. Mikrofonla kaydedilen ses, kayıt tamamlandıktan hemen sonra mikrofona yakın bir hoparlörle oynatıldığında bu tür bir yankı oluşur. Örneğin, birbirine yakın duran iki cihazla toplantıya katıldığınızda yüksek bir gıcırdama sesi duyulur.
-
Yansıma: Teknik açıdan yankı kategorisine girmemekle birlikte, "odanın yankı yapması" olarak da adlandırılır. Boş bir odada konuşurken sesinizin anlaşılmaz bir şekilde tekrar duyulması anlamına gelir. Konuşmacının sesi, duvarlardan yansıyarak geri döner.
Ses kalitesinin düşük olması, toplantı akışını en çok bozan sorundur. Bu sorunu gidermek için, görüntülü görüşmelerde rahatsız edici yankıları filtreleyerek ortadan kaldıran akustik yankı giderme özellikleri cihazlara ve uygulamalara entegre edilir. Bu akıllı teknoloji, insan sesine öncelik verir ve istenmeyen sesleri engelleyerek görüşmeyi dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırır.
Google Meet'te yankı giderme
Google'ın Chrome ve Meet'e sorunsuz şekilde entegre ettiği yankı giderme özelliği, gelişmiş teknolojisiyle rahatsız edici yankıları azaltır. Meet'in cihaz tabanlı teknolojisi, akustik yankı giderme yazılımlarının düzgün şekilde çalışmadığı durumları tespit eder ve sorunu gidermek için cihazları otomatik olarak yeniden yapılandırır. Meet'te yerleşik olarak bulunan akustik yankı giderme yazılımları, yankıyı önleyen alternatif yöntemleri sayesinde görüntülü görüşmelerde sesin net ve kesintisiz olmasını sağlar.
Adaptif ses özelliği her alanı karma toplantı odasına dönüştürür
Karma çalışma düzeninde, video konferans görüşmelerine katılmak için uygun bir oda bulmak çoğu zaman zordur.
Adaptif ses, aynı odadaki birden fazla dizüstü bilgisayarı otomatik olarak algılayıp tüm mikrofon ve hoparlörleri senkronize eder. Tüm dizüstü bilgisayar hoparlörlerinden net bir şekilde aktarılması için sesleri birleştirir ve katılımcılar konuşurken mikrofonlar arasında akıllıca geçiş yaparak geri beslemeyi ve yankıyı önler. Meet, ses kalitesini geliştirmek için arka uçta işleme olanaklarından da yararlanarak sesi diğer katılımcılara aktarmadan önce arka plan gürültüsünü giderir.
Bütçesi kısıtlı olan küçük ölçekli kuruluşlar veya alanı kısıtlı olan büyük ölçekli kuruluşlar, Meet'in uygun maliyetli adaptif ses özelliğini kullanarak planlanmamış toplantılar düzenleyebilir. Meet'in adaptif ses özelliği, belirli Google Workspace planlarında kullanılabilir.
Google Meet'i kullanmaya başlayın
Google Meet, ekiplerin her yerden bağlantı kurup ortak çalışabileceği bir platformdur.