המדריך לכתיבת הנחיות למתחילים
מדריך התחלה מהירה לכתיבת הנחיות יעילות ל-Gemini ל-Workspace
ניהול פרויקטים
אתם מבצעים פרויקטים מורכבים שכל הזמן מתפתחים. אתם צריכים לתמרן בין לוחות הזמנים, לתאם בין הצוותים ולהבטיח שהתוכניות יבוצעו כמתוכנן.
בקטע הזה תמצאו דרכים פשוטות לשלב הנחיות במשימות היומיומיות שלכם.
תחילת העבודה
קודם כל כדאי לקרוא את הטיפים הכלליים לכתיבת הנחיות בקטע '
כל הנחיה בהמשך מוצגת עם תרחיש לדוגמה שיכול לשמש אתכם כבסיס לעבודה עם Gemini ל-Google Workspace. בדוגמה לחידוד ההנחיה תוכלו לראות איך כותבים הנחיות המשך כדי לשפר את התשובה הראשונה שנוצרה.
דוגמה לחידוד הנחיה
הצוות שלכם השלים את טופס ההרשמה לאתר חדש, ועכשיו אתם צריכים ליצור בדיקות של הקבלה אצל משתמשים (UAT). כדי להתחיל, אתם נכנסים לאפליקציית Gemini ומקלידים:
-
מקרא
-
משימה
-
הקשר
אתם חושבים שהתוצאות הן בסיס טוב שתוכלו לעבוד עליו, אז אתם מעתיקים אותן לגיליון אלקטרוני ב-Google Sheets ואז מכינים טיוטה לאימייל לעמיתים שלכם שמנהלים את הבדיקות של הקבלה אצל המשתמשים. אתם רוצים להסביר להם מה צריך לעשות. אתם ממשיכים את השיחה עם אפליקציית Gemini ומקלידים:
-
מקרא
-
משימה
-
הקשר
הטיוטה של האימייל היא בסיס טוב שתוכלו להתחיל לעבוד עליו, אז אתם מייצאים את התוצאות ל-Gmail ועושים שינויים ישירות בהודעה. אחרי זה אתם שולחים את ההודעה לעמיתים שלכם.
תרחישים לדוגמה
ניהלתם שיחה ארוכה עם כל בעלי העניין בפרויקט, ועכשיו אתם רוצים לסכם אותה ולעקוב אחרי ההתקדמות בפעולות לביצוע שהוקצו. במסמך עם תמליל השיחה ב-Google Docs, אתם נותנים הנחיה ל-Gemini ב-Docs. אתם מקלידים:
אתם צריכים לעדכן את המנהל בנוגע לשיחה האחרונה. אתם רוצים להכין תבנית שתוכלו להשתמש בה כדי למסור עדכונים לגבי הסטטוס של הפרויקט. אתם פותחים מסמך חדש ב-Google Docs ובוחרים באפשרות עזרה בכתיבה כדי לתת הנחיה ל-Gemini ב-Docs. אתם מקלידים:
הצוות הגיע לאבן דרך משמעותית בפרויקט, שבוע מוקדם מהצפוי. מכיוון שזה היה פרויקט מאתגר, אתם רוצים שכולם יחגגו יחד. אתם פותחים את Gmail ובוחרים באפשרות עזרה בכתיבה כדי לתת הנחיה ל-Gemini ב-Gmail. אתם מקלידים:
בדיוק סיימתם את הפרויקט וצוות המנהלים הבכירים מבקש לבצע רטרוספקטיבה. כדי להתחיל את התהליך של איסוף המשוב, אתם פותחים מסמך ב-Google Docs ונותנים הנחיה ל-Gemini ב-Docs באמצעות עזרה בכתיבה. אתם מקלידים:
השאלות הן בסיס טוב להתחיל ממנו. אתם עורכים אותן, ואז משתפים את המסמך עם הצוות כדי שהוא יגיב עליו. אחרי שאתם אוספים את המשוב של כולם, אתם צריכים עזרה בבניית הדוח. אתם נותנים הנחיה ל-Gemini ב-Docs באמצעות עזרה בכתיבה. אתם מקלידים:
אתם צריכים ליצור אמצעי למעקב אחרי בעיות בפרויקט כדי לזהות סיכונים ולפתור אותם במהירות. כדי ליצור תבנית במהירות, אתם פותחים גיליון אלקטרוני חדש ב-Google Sheets ונותנים הנחיה ל-Gemini בחלונית הצדדית של Sheets. אתם מקלידים:
לפני ההשקה המלאה של הפרויקט, אתם רוצים שיהיו לכם תבניות אחידות לכתיבת הודעות. למשל, אתם רוצים תבנית אימייל שתוכלו להשתמש בה אם תתעורר בעיה. אתם פותחים מסמך חדש ב-Google Docs ובוחרים באפשרות עזרה בכתיבה כדי לתת הנחיה ל-Gemini ב-Docs. אתם מקלידים:
אתם אוהבים את התבנית ש-Gemini ב-Docs יוצר, ואתם רוצים ליצור עוד תבנית אימייל, קצת שונה. באותו מסמך ב-Google Docs, אתם בוחרים באפשרות עזרה בכתיבה כדי לתת הנחיה ל-Gemini ב-Docs. אתם מקלידים:
אתם מנהלי פרויקט טכניים של גרסת תוכנה חדשה. אתם כבר יודעים מה צריך להיכלל בפרויקט. עכשיו אתם רוצים לבנות לוח זמנים מהסוף להתחלה שיאפשר לעקוב אחרי קצב העבודה. אתם עוברים לאפליקציית Gemini ומקלידים:
Gemini לעבודה
מקורות המידע שהכנו, שכוללים מדריכים לכתיבת הנחיות, סיפורי הצלחה של לקוחות ועוד, מסבירים איך לנצל את כל מה שיש ל-Gemini ל-Google Workspace להציע.