Yleisiä kysymyksiä Google Workspacea harkittaessa

Oletko jo Google Workspace ‑asiakas? Siirry tukisivulle.

Suodata luokan mukaan
  • Näytä lisää
  • Näytä vähemmän

Esittely

 • Mitä eroa on Google Workspacella ja Googlen maksuttomilla sovelluksilla?

  Google Workspace tarjoaa useita yritystason lisäpalveluja, jotka eivät sisälly Googlen maksuttomiin kuluttajasovelluksiin. Näitä palveluja ovat esimerkiksi omavalintainen yrityksen sähköpostiosoite (@omayritys), kaksinkertainen määrä pilvitallennustilaa Gmailissa ja Drivessa, ympärivuorokautinen puhelin- ja sähköpostituki, yrityssähköpostin 99,9 prosentin valmiusaikatakuu, yhteensopivuus Microsoft Outlookin kanssa, tietoturvan lisäasetukset, kuten kaksivaiheinen todennus ja SSO, sekä käyttäjätilien järjestelmänhallintaominaisuudet.

 • Voinko ostaa yksittäisiä Google Workspace ‑sovelluksia?

  Et. Kun rekisteröidyt Google Workspaceen, saat käyttöösi joukon integroituja sovelluksia, jotka toimivat saumattomasti yhteen. Voit esimerkiksi saada viestin Gmailiin ja muuntaa sen saman tien Kalenterin tapahtumaksi. Kun kirjoitat kommentin Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa, yhteiskäyttäjät saavat siitä automaattisesti sähköposti-ilmoituksen. Voit liittyä Meet-videokokoukseen postilaatikosta tai kalenterista helposti yhdellä klikkauksella. Näiden työkalujen käyttäminen yhdessä parantaa tuottavuutta ja tarjoaa yrityksellesi parhaan vastineen rahalle. Voit kuitenkin ostaa paketin ja käyttää ainoastaan haluamiasi palveluja.

 • Voinko korvata nykyisen ohjelmistoni Google Workspacella?

  Monet asiakkaistamme ovat voineet luopua kokonaan aikaisemmista toimisto-ohjelmistaan, ja he käyttävät ainoastaan Google Workspacea tekstidokumenttien, laskentataulukoiden ja esitysten sekä muiden tiedostojen luomiseen. Voit käsitellä niitä reaaliajassa yhdessä muiden käyttäjien kanssa ja tallentaa ne pilveen Google Driveen. Google Workspacen sovellukset toimivat eri laitteissa. Perinteisistä työpöytäsovelluksista poiketen mitään ohjelmistoja ei tarvitse asentaa. Google Workspace on yhteensopiva muissa ohjelmissa, esimerkiksi Microsoft Officessa, luotujen tiedostojen kanssa.

Tuotteet

Gmail

 • Miten Google Workspacen Gmail eroaa ilmaisesta Gmailista?

  Google Workspace tarjoaa useita erilaisia paketteja, joista jokainen käyttäjä löytää varmasti itselleen sopivan ratkaisun. Henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun (maksuttoman) Gmailin lisäksi Google Workspace tarjoaa Gmail Workspace Individual- ja Workspace Business ‑tilejä huokeaan hintaan. Näihin paketteihin sisältyy esimerkiksi enemmän tallennustilaa, yksilölliset sähköpostiosoitteet tai ammattimaiset sähköpostiasettelut, jotka helpottavat yksityishenkilöiden, tiimien ja yritysten arkea. Lue lisää täältä

 • Voiko käyttäjällä olla useita sähköpostiosoitteita?

  Kyllä. Luomalla sähköpostialiaksia (esimerkiksi tuki@omayritys.fi) käyttäjä voi hyödyntää useita sähköpostiosoitteita. Voit lisätä jopa 30 sähköpostialiasta jokaiselle käyttäjälle.

 • Voinko siirtää nykyisen sähköpostini Google Workspaceen?

  Kyllä. Google Workspacen siirtotyökalujen avulla voit siirtää vanhat sähköpostisi vanhoista järjestelmistä, kuten Microsoft®- ja IBM® Notes® ‑järjestelmistä ja muista sähköpostijärjestelmistä. Lisätietoja työkaluista, joilla dataa voi siirtää Google Workspaceen, on sivulla Migrate your organization’s data to Google Workspace.

Kalenteri

 • Voinko luoda ryhmäkalenterin?

  Kyllä. Voit luoda kalenterin, jota kaikki organisaatiosi käyttäjät (tai tietyt käyttäjät) voivat käyttää. Voit esimerkiksi luoda ryhmäkalenterin tapahtumille, kuten tiimiläisten lomille ja säännöllisille palavereille.

 • Voinko siirtää ja synkronoida kaikki kalenterini?

  Kyllä. Kalentereiden siirtovaihtoehtoja on käytettävissä monissa eri kalenterityypeissä, mukaan lukien sekä Microsoft® että IBM®. Lisätietoja työkaluista, joilla dataa voi siirtää Google Workspaceen, on sivulla Migrate your organization’s data to Google Workspace. Jos haluat tietää, miten Microsoft Exchange ja Google Kalenteri toimivat yhdessä, tutustu Kalentereiden yhteensovitus ‑työkaluun. Lisätietoja Google Kalenterin ja IBM Notesin synkronoinnista on sivulla Options when migrating from IBM Notes.

 • Muistuttaako kalenteri tapahtumista?

  Kyllä. Oletuksena kalenteri näyttää ponnahdusmuistutuksen 10 minuuttia ennen tapahtumaa. Voit muuttaa muistutusaikoja kalenterin asetuksista.

Meet

 • Voivatko ulkoiset osallistujat liittyä puheluun?

  Ehdottomasti. Itse asiassa voit jakaa saman linkin kaikille kokouksen osallistujille, minkä ansiosta saat kaikki tarvitsemasi henkilöt puheluun helposti.

 • Onko kokouksen sisältö turvassa?

  Kyllä. Kaikki Meetin video- ja äänisisällöt on salattu. Käyttäjät voivat liittyä turvallisesti, vaikka olisivat toimipaikan ulkopuolella.

 • Edellyttääkö puhelimella liittyminen kolmannen osapuolen palvelun käyttöä?

  Ei. Google Workspacen Enterprise‑versiolla voit sisällyttää puhelinnumeron ja PIN-koodin jokaiseen kokoukseen ilman lisämääritystä. Saat lisätietoja puhelimella liittymisen dokumentaatiosta.

Drive

 • Mitä tiedostotyyppejä voin lähettää Driveen?

  Voit lähettää minkä tahansa tyyppisen tiedoston Driveen ja muuntaa tietyt tiedostotyypit Googlen verkkopohjaisiin dokumenttimuotoihin (Docs, Sheets ja Slides).

 • Paljonko tallennustilaa Drive tarjoaa?

  Maksuttoman Google Driven käyttäjät saavat 15 Gt tallennustilaa. Google Workspace ‑asiakkaiden käytössä oleva tallennustila vaihtelee version mukaan. Katso lisätietoja Google Workspacen hinnoittelusivulta.

 • Miten Google Workspacen Drive poikkeaa Driven maksuttomasta versiosta?

  Google Workspacen Drive tarjoaa kaksinkertaisen määrän tallennustilaa, ympärivuorokautisen puhelin- ja sähköpostituen, jakamisen hallinnan ja tarkennetun raportoinnin. Lisämaksusta saat rajattomasti tallennustilaa (tilit, joilla on vähemmän kuin 5 käyttäjää, saavat 1 teratavun käyttäjäkohtaista tallennustilaa). Saat lisätietoja tutustumalla Google Workspacen hinnoitteluun.

Docs

 • Toimiiko Docs offline-tilassa?

  Kyllä. Tämä ominaisuus on käytettävissä Chrome-selaimessa. Kokeile Chromea, jos et ole vielä tehnyt niin. Se on maksuton ja helppo asentaa.

 • Voinko jakaa Docs-tiedostoja ulkoisesti?

  Kyllä. Voit muuttaa jokaisen dokumentin asetuksia ja antaa valitsemillesi henkilöille muokkaajan, katsojan tai kommentoijan käyttöoikeudet.

 • Voinko muuntaa nykyiset dokumenttini Docsiin?

  Kyllä. Voit muuntaa monia eri tiedostotyyppejä Docs-muotoon. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

Chat

Meet-laitteisto

 • Paljonko Meet-laitteistopaketti maksaa? Mitkä ovat sen tekniset tiedot?

  Meet-huonelaitteistoja ja ‑laitteita on erilaisia, ja niiden hinnat ovat alimmillaan noin 2 499 €. Lue lisää Avocorin, Logitechin ja Lenovon tarjoamista Google Meet ‑laitteiston laitteista.

 • Voiko laitteiston kanssa käyttää muita lisälaitteita?

  Meet‑laitteistopakettiin kuuluvien laitteiden suunnittelussa on keskitytty parhaaseen mahdolliseen käyttökokemukseen. Jos haluat käyttää kolmansien osapuolten keskittimiä, kaapeleita, kameroita tai kaiutinmikrofoneja, tutustu Peripheral Qualification Program ‑ohjelmaan.

 • Tukeeko Meet-laitteisto valkotaulujen käyttöä?

  Kyllä. Board 65 ja Desk 27 tukevat valkotaulujen käyttöä Figjam-, LucidSpark- ja Miro-sovellusintegraatioilla.

Sheets

 • Mitä kaavoja Sheets tukee?

  Sheets tukee solukaavoja, joita käytetään useimmissa tietokoneella käytettävissä laskentataulukko-ohjelmissa. Näiden kaavojen avulla voit luoda funktioita, jotka muokkaavat tietoja ja laskevat merkkijonoja ja lukuja.

 • Voinko käyttää pikanäppäimiä Sheetsissa?

  Kyllä. Sheetsissa on käytettävissä useita pikanäppäimiä ja ne ovat aina käytössä. Ne ovat todennäköisesti samankaltaisia kuin monet aiemmin käyttämäsi pikanäppäimet.

 • Voinko muuntaa muita laskentataulukoita Sheetsiin?

  Kyllä. Voit muuttaa monia eri tiedostotyyppejä Sheetsin muotoon. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

Forms

 • Edellyttääkö lomakkeeseen vastaaminen Google Workspace ‑tiliä?

  Ei. Kuka tahansa voi vastata Formsissa.

 • Voinko pitää lomakkeen yksityisenä ja vain yritykseni käytössä?

  Kyllä. Formsin jakoasetusten avulla voit helposti määrittää, kuka voi tarkastella ja muokata lomakkeita.

 • Pystyykö Forms käsittelemään suuren määrän vastauksia?

  Kyllä. Forms pystyy käsittelemään yhtä paljon tietoa kuin Sheets. Tällä hetkellä Sheets pystyy käsittelemään kaksi miljoonaa solua tietoa – ja se on paljon.

Slides

 • Mitä ominaisuuksia Slides tarjoaa?

  Voit esimerkiksi piirtää kaavioita ja kuvaajia, lisätä kohteita ja muotoja, muotoilla tekstejä ja kuvia sekä ottaa animaatiot käyttöön.

 • Voinko muuntaa muut esitykset Slides-muotoon?

  Kyllä. Voit muuntaa monia eri tiedostotyyppejä Slides-muotoon. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

 • Miten yhtäaikainen muokkaus toimii?

  Yhtäaikainen muokkaus tarkoittaa, että usea ihminen voi käsitellä samaa diaa samaan aikaan. Jakoasetusten avulla voit määrittää, kuka voi tarkastella ja muokata diaa, ja muutoshistorian avulla voit palata aikaisempiin versioihin.

Sites

 • Voivatko ulkopuoliset henkilöt käydä yrityksen sivustolla?

  Kyllä. Yrityksen ulkopuoliset henkilöt voivat käydä sivustollasi, eivätkä he tarvitse siihen Google Workspace ‑tiliä. Voit rajoittaa käyttöoikeuksia jakoasetusten avulla.

 • Voinko edelleen käyttää Sitesin edellistä versiota?

  Sites toimii jatkossakin häiriöttä, vaikka yrityksesi käytössä olisi jokin sen edellisistä versioista. Voit jatkaa Sites-sivustosi muokkaamista ja jakamista kuten ennenkin.

 • Voinko ostaa verkkotunnuksen Googlen kautta?

  Google voi auttaa verkkotunnuksen ostamisessa verkkotunnusten rekisteröintipalveluja tarjoavien kumppaneidensa kautta. Valitse rekisteröitymisen yhteydessä Osta uusi verkkotunnus. Tämän jälkeen voit opastetusti ottaa Google Workspace n käyttöön uudessa verkkotunnuksessasi.

Apps-skripti

 • Mitä kaikkea Apps-skriptillä voi tehdä?

  Apps-skriptin avulla voit helposti luoda ratkaisuja Google Workspacen automatisointiin, integrointiin ja laajentamiseen. Katso esimerkkejä ratkaisugalleriasta.

 • Voinko käyttää Apps-skriptiä, vaikka minulla ei ole Google Workspace ‑lisenssiä?

  Kyllä. Apps-skriptiä voivat käyttää kaikki, joilla on Gmail-tili.

 • Miten aloitan Apps-skriptin käytön?

  Ratkaisugalleriassa olevista malleista saat ideoita sekä yleisten että monimutkaisten ratkaisujen toteuttamiseen yritysympäristössä. Voit myös tutustua tarkempaan dokumentaatioon ja koodauslabroihin Google Workspace Developer Hubissa.

 • Mistä saan tukea?

  Voit hakea vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi Apps-skriptiin keskittyneistä laajoista Stack Overflow- ja Google-verkkoyhteisöistä.

Hallintakonsoli

 • Miten kirjaudun hallintakonsoliin?

  Voit käyttää Google-hallintaa osoitteessa admin.google.com. Kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja konsoli tulee näkvyiin.

 • Mitä käyttäjätilit ovat?

  Käyttäjätilisi käyttäjänimen ja salasanan avulla voit kirjautua Google Workspace en. Käyttäjätiliin kuuluu lisäksi sähköpostiosoite. Voit myös luoda postituslistoina käytettäviä tilejä ja antaa käyttäjille vaihtoehtoisia sähköpostiosoitteita.

 • Voinko muuttaa data-alueita organisaatioyksiköittäin?

  Kyllä. Voit jakaa katetun datan sijainnin organisaatioyksiköittäin. Jakojen määrää tai datan siirtokertojen määrää ei ole rajoitettu. Lisätietoja

Holvi

 • Mitä eDiscovery tarkoittaa?

  Elektroninen etsintä eli eDiscovery on sähköisessä muodossa olevan tiedon etsimistä ja noutamista. Se on hyödyllistä lakiasioita varten ja estää tietojen katoamisen työntekijöiden vaihtaessa työpaikkaa.

 • Mitä tapahtuu poistetuilla tileillä oleville tiedoille?

  Jos poistat käyttäjän, kaikki kyseisen käyttäjän tiliin liittyvät tiedot poistetaan Googlesta. Googlen suosittelema käytäntö on, että käyttäjätilit jäädytetään poistamisen sijaan.

 • Miten ostan Google Workspacen ja Holvin?

  Holvi sisältyy Google Workspacen Business- ja Enterprise-versioihin. Kun olet aloittanut maksuttoman Google Workspace ‑kokeilun, voit valita ja ostaa itsellesi sopivan version hallintakonsolin kautta. Voit myös ottaa yhteyttä myyntiin.

Päätepiste

 • Peritäänkö Mobiilihallinnasta lisämaksu?

  Ei. Mobiilihallinta sisältyy Google Workspaceen, koska turvallisuus on tärkeää ja haluamme varmistaa, että käytössäsi on tarvitsemasi suojaus.

 • Toimiiko Mobiilihallinta Android- ja iOS-laitteissa?

  Kyllä, molemmissa. Järjestelmänvalvojat voivat pakottaa käytäntöjä sekä Android- että iOS-laitteissa, joten työntekijäsi voivat valita laitteen, jolla haluavat työskennellä.

 • Miten aloitan Mobiilihallinnan käytön?

  Rekisteröidy Google Workspacen maksuttomaan kokeiluun. Jos käytät jo Google Workspacea, saat ohjeet mobiilihallinnan käyttöönottoon hallintakonsolista.

Hinnoittelu

 • Miten Google Workspacen eri versiot eroavat toisistaan?

  Google Workspacesta on kolme versiota: Basic, Business ja Enterprise. Basicissa on 30 Gt tallennustilaa käyttäjää kohti, Business tarjoaa rajattoman tallennustilan ja arkistoinnin, ja Enterpriseen kuuluu lisähallintaominaisuuksia ja muokkausmahdollisuuksia. Saat lisätietoja vertailemalla Google Workspacen versioita.

 • Voiko Google Workspacea kokeilla maksutta?

  Kyllä. Tarjoamme uusille asiakkaille Google Workspace ‑palvelun 14 päiväksi. Voit rekisteröityä maksuttomaan kokeiluun muutamassa minuutissa ja luoda tilit jopa 10 tiimiläiselle. Tarvitsemme laskutustietojasi tilin luomiseen, mutta laskuttaminen alkaa vasta maksuttoman kokeilujakson jälkeen. Voit perua tilauksen milloin tahansa. Jotta saat kokeilujaksosta suurimman hyödyn, suosittelemme kokeilemaan ainakin kolmea sinua kiinnostavaa ominaisuutta, kuten dokumenttien yhteiskäyttöä Docsilla, videokokouksen järjestämistä Meetillä ja Gmail-viestien tarkistamista mobiililaitteella.

 • Miten ostan Google Workspacen?

  Pääset alkuun rekisteröitymällä Google Workspaceen verkossa tai ottamalla yhteyttä myyntitiimiimme. Kun rekisteröidyt verkossa, saat automaattisesti 14 päivän maksuttoman kokeilujakson. Tarvitsemme laskutustietojasi tilin luomiseen, mutta laskuttaminen alkaa vasta maksuttoman kokeilujakson jälkeen. Voit perua tilauksen milloin tahansa. Huomaa, että kokeilu on rajattu 10 käyttäjään. Jos lisäät enemmän kuin 10 käyttäjää kokeilujakson aikana, kokeilu päättyy ja palvelusta aletaan periä maksuja.

 • Miten voin peruuttaa kokeilun, jos päätän olla ostamatta Google Workspacea?

  Voit perua tilauksen milloin tahansa hallintakonsolin Laskutus-osion kautta. Jos perut tilauksen 14 päivän kokeilujakson aikana, sinua ei veloiteta. Jos haluat lisätietoja, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin.

 • Kuinka paljon Google Workspacen määrittäminen ja siihen siirtyminen maksavat?

  Asennusoppaan avulla voit määrittää Google Workspacen ja siirtää tietosi ilman lisäkustannuksia. Tukitiimimme on tarvittaessa käytettävissä. Jos haluat jonkun tekemään asennuksen ja siirron yrityksellesi, ota yhteyttä Googlen yhteistyökumppaniin, joka kertoo sinulle enemmän näistä palveluista ja niihin liittyvistä kustannuksista.

 • Mitkä maksutavat Google hyväksyy?

  Voit maksaa Google Workspacen tilauksen kansainvälisellä luottokortilla. Google hyväksyy seuraavilla korteilla suoritetut maksut: Visa, Mastercard ja American Express. Joillakin alueilla on mahdollista suorittaa maksu pankkitililtä (suoraveloitus).

 • Voinko maksaa kuukausimaksujen sijaan kokonaisen vuoden Google Workspacen käyttöä etukäteen?

  Vuositilauksia tarjotaan joissakin maissa. Hinnoittelusivultamme näet, tarjotaanko vuositilausta omassa maassasi.

 • Miten käyttäjä määritetään hinnoittelun osalta?

  Käyttäjä on yksi ainutkertainen sähköpostiosoite (nimi@omayritys). Luomalla sähköpostialiaksia käyttäjä voi hyödyntää useita sähköpostiosoitteita. Ryhmien sähköpostialiaksia (kuten tuki@omayritys) ei lasketa käyttäjiksi. Voit lisätä jopa 30 sähköpostialiasta jokaiselle käyttäjälle.

 • Haluan luoda sähköpostialiaksia ryhmille. Lasketaanko tällainen alias maksulliseksi käyttäjäksi? Montako aliasta kullakin käyttäjällä voi olla?

  Ei. Luomalla sähköpostialiaksia kukin käyttäjä voi hyödyntää useita sähköpostiosoitteita. Voit lisätä jopa 30 sähköpostialiasta käyttäjää kohti.

 • Kuuluuko Google Workspaceen verkkotunnus?

  Ei, verkkotunnuksen hinta ei sisälly Google Workspaceen. Rekisteröitymisen yhteydessä määrität verkkotunnuksen, jonka haluat yrityssähköpostillesi. Jos et vielä omista verkkotunnusta, voit ostaa sen Googlelta lisämaksua vastaan.

 • Hyväksyykö Google useita valuuttoja?

  Kyllä. Laskutuksen määrittäessäsi valitset toimintamaasi ja valuutan, jolla haluat maksaa. Valitsemastasi maasta riippuu, mitä maksuvaihtoehtoja voit käyttää. Valitse maa ja valuutta huolellisesti, koska et voi muuttaa näitä valintoja myöhemmin.

Turvallisuus

 • Miten Google turvaa tietoni ja estää niiden luvattoman käytön?

  Google Workspace on alusta lähtien suunniteltu pienentämään erityisesti pilvijärjestelmiin kohdistuvia uhkia. Yritykset, koulut ja julkiset organisaatiot ympäri maailman hyötyvät Googlen asettamista suorituskyky- ja luotettavuusvaatimuksista.
  Asiakkaamme saavat ainutlaatuisia tietoturvaetuja infrastruktuurimme tekniikoiden, laajuuden ja ketteryyden ansiosta. Googlen laaja palvelinkeskusverkosto koostuu räätälöidyistä palvelimista, joiden tietoturva ja tehokkuus varmistetaan käyttämällä omaa käyttöjärjestelmäämme. Laitteiden hallinnointi hoidetaan itse, joten mahdollisiin uhkiin voidaan reagoida nopeasti.
  Googlen ammattilaiset tekevät kaikkensa tietojesi turvaamiseksi. Heidän joukossaan on eräitä maailman johtavia tietoturva-asiantuntijoita. Muiden Googlen tiimien tavoin tietoturva- ja tietosuojatiimi kehittää jatkuvasti uusia innovaatioita ja parantaa tulevaisuuden tietoturvaa niin Googlen miljardille käyttäjälle kuin yrityksillekin.
  Googlen käyttäjätietojen suoja on todistetusti erinomainen. Google suojaa tietoja niin ulkopuolisilta tunkeutumisilta kuin sisäisiltä uhiltakin. Lisäksi Google rajoittaa ja valvoo tarkasti käyttäjätietojen sisäistä käyttöä. Vain pienellä joukolla työntekijöitä on tietojen käyttöoikeudet. Heitä koskevat tiukat todennusmenetelmät, ja heidän toiminnastaan kerätään yksityiskohtaisia lokitietoja, jotka analysoidaan mahdollisten väärinkäytösten havaitsemiseksi.
  Asiantuntijoiden, edistyneiden tekniikoiden ja infrastruktuurin ketteryyden ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta tietosi ovat turvassa Googlen palvelimilla. Saat lisätietoja Google Workspacen tietoturvaraportista.

 • Täyttävätkö Google Workspacen tuotteet varmasti kaikki säännöt ja määräykset, joita minulla on velvollisuus noudattaa?

  Google on noudattanut Google Workspacen suunnittelussa erittäin tiukkoja tietosuoja- ja tietoturvastandardeja, jotka perustuvat alan parhaisiin käytäntöihin. Tämän ansiosta asiakkaat voivat noudattaa sovellettavia lakeja, sääntöjä ja määräyksiä. Google tarjoaa myös vahvoja sopimusperusteisia sitoumuksia, jotka koskevat tietojen omistajuutta ja käyttöä, tietoturvaa, avoimuutta ja vastuullisuutta.
  Google käy säännöllisesti läpi useita riippumattomia kolmannen osapuolen tarkastuksia. Nämä riippumattomat tarkastajat tarkastavat palvelinkeskusten, infrastruktuurin ja toimintojen valvonnan. Tarkastuksiin ja standardeihin sisältyvät:
  SOC1™, (SSAE-16/ISAE-3402), SOC2™, SOC3™, ISO27001, ISO 27018:2014 and FedRAMP.
  Learn more about our certifications at Security and Trust.
  Useat Google Workspace ‑palvelut ovat HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act) ‑lain mukaisia.
  Google Workspace for Education on oppilaitosten kannalta tärkeiden lakien ja asetusten mukainen.

 • Onko Google Workspace HIPAA-lain mukainen?

  Google Workspace auttaa asiakkaita noudattamaan Yhdysvaltojen Health Insurance Portability and Accountability Act ‑lakia (HIPAA), joka säätelee suojattujen terveystietojen (protected health information, PHI) suojaamiseen, käyttöön ja paljastamiseen liittyviä asioita. Asiakkaat, joita HIPAA koskee ja jotka haluavat käyttää Google Workspacea suojattujen terveystietojen käsittelyyn tai tallentamiseen, voivat allekirjoittaa Googlen kanssa liiketoimintalisäyksen. Lue tarkempia tietoja HIPAA-lain noudattamisesta Google Workspacessa.

 • Miten Google reagoi viranomaisten tietopyyntöihin?

  Kun Google vastaa viranomaisten pyyntöihin, sen tärkein periaate on huolehtia Googlen palveluihin tallentamiesi tietojen tietosuojasta ja turvallisuudesta. Pyynnön saatuaan Googlen tiimi selvittää, onko se lakivaatimusten ja Googlen käytäntöjen mukainen. Tietojen luovuttaminen edellyttää, että pyyntö Googlelle tehdään kirjallisesti, siinä on asianomaisen valtuutetun viranomaisen allekirjoitus ja se perustuu sovellettavaan lakiin. Jos pyyntö on liian laaja, tiimi pyrkii rajaamaan sitä. Saat lisätietoja Googlen Avoimuusraportista.

 • Salaako Google tietoni?

  Asiakkaiden Google Workspace ‑palveluihin lataamat tai niissä luomat keskeiset tiedot salataan, kun ne eivät ole aktiivisessa tilassa, kuten tässä ohjekeskuksen artikkelissa kuvataan.
  Salaus tapahtuu, kun tiedot kirjoitetaan levylle, eikä asiakkaan tarvitse tehdä mitään. Google salaa tiedot erillisillä salausavaimilla, vaikka tiedot kuuluisivatkin samalle asiakkaalle. Tiedot salataan 128-bittisellä tai vahvemmalla AES-salauksella (Advanced Encryption Standard).
  Google salaa keskeiset Google Workspace ‑tiedot myös silloin, kun niitä siirretään internetin välityksellä asiakkaan ja Googlen välillä tai Googlen palvelinkeskuksesta toiseen. Googlen ja asiakkaiden välillä liikkuvat tiedot salataan käyttämällä HTTPS-yhteyttä ja forward secrecy ‑salausta.

 • Tarvitsenko kolmannen osapuolen työkaluja Googlen palveluissa olevien tietojeni suojaamiseen?

  Google Workspacen sisältämät tietoturvaominaisuudet kattavat useimpien asiakkaiden tarpeet. Google Workspacen Business- ja Enterprise ‑versioissa on tietoturvan lisäominaisuuksia, kuten kehittyneet Google Driven tarkastukset ja skaalautuva suojausavainten hallinta. Kaikissa tilauksissa Google Workspace ‑järjestelmänvalvojat hallitsevat järjestelmän määritystä ja sovelluksia hallintakonsolin yhdestä hallintapaneelista – organisaation koosta riippumatta.
  Järjestelmänvalvojat voivat välittömästi ottaa käyttöön kehittyneitä työkaluja, esimerkiksi 2-vaiheisen vahvistuksen ja kertakirjauksen kaltaisia todennusominaisuuksia ja sähköpostin tietoturvakäytäntöjä, kuten TLS-salausprotokollan, tietoresurssien hallinnan (IRM) ja tietojen menetyksen eston (DLP), jotka voi määrittää muutamalla klikkauksella.
  Olemme luoneet yhteistyökumppaneiden kauppapaikan ominaisuuksien laajentamista varten niille asiakkaille, joiden turvallisuustarpeet ylittävät Google Workspacen sisältämät ominaisuudet.

 • Organisaatiotani koskevat EU:n tietosuojavaatimukset. Voinko käyttää Google Workspace a?

  Kyllä. Googlella on Euroopassa laaja asiakaskunta. Googlen asiakkailleen tarjoamat valmiudet ja sopimusperusteiset sitoumukset on suunniteltu erityisesti niin, että asiakkaat voivat noudattaa EU:n tietosuojavaatimuksia ja tietosuojatyöryhmä WP 29:n antamia ohjeita. Google Workspaceen sovelletaan EU:n vakiosopimuslausekkeita ja Cloudin datankäsittelyä koskevaa lisäystä. Google Workspace soveltuu arviointien mukaan myös sellaisten tietojen käsittelyyn, jotka on luokiteltu Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen pilvipalvelujen tietoturvaperiaatteiden mukaisesti virallisiksi ("OFFICIAL"). (Tämä koskee myös virallisia ja arkaluontoisia "OFFICIAL-SENSITIVE"-tietoja.)

Alkutoimet

 • Voinko siirtää vanhat sähköpostini, kalenteritapahtumani ja yhteystietoni Google Workspace en?

  Kyllä. Voit siirtää olemassa olevat sähköpostisi, kalenteritapahtumasi ja yhteystietosi Google Workspaceen. Voit siirtää sekä oman datasi että tiimisi jäsenten datan tai voit antaa tiimisi jäsenten siirtää itse oman datansa. Google Workspacen työkalujen avulla voit siirtää dataa Microsoft® Exchange-, Outlook®-, Office 365™- ja IBM® Notes® ‑järjestelmistä sekä muista sähköpostijärjestelmistä. Lisätietoja työkaluista, joilla dataa voi siirtää Google Workspaceen, on sivulla Migrate your organization’s data to Google Workspace.

 • Voinko käyttää sähköpostia siirron aikana?

  Kyllä. Voit lähettää ja vastaanottaa sähköposteja entiseen tapaan. Jotta voit käyttää Gmailia Google Workspacen kanssa, sinun on määritettävä verkkotunnuksesi (MX-tietueet) ohjaamaan sähköpostisi Googlen sähköpostipalvelimille. Tämä vastaa samaa kuin ilmoittaisit uuden osoitteen postitoimistoon, jotta postisi toimitetaan uuteen paikkaan. Kun MX-tietueiden muutos on tullut voimaan (noin 72 tunnin kuluessa), voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostia Google Workspace ‑tilisi kautta. Siihen asti voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostia vanhan sähköpostijärjestelmäsi kautta.

 • Vaikuttaako tämä siirto nykyiseen verkkosivustooni? Voiko Google isännöidä verkkosivustoani?

  Ei, tämä siirto ei vaikuta nykyiseen verkkosivustoosi. Google Workspacen asennus ei edellytä mitään muutoksia nykyiseen verkkopalvelun tarjoajaasi. Google Workspace ei ole verkkopalvelujen tarjoaja, mutta saat lisätietoja Googlen verkkopalvelujen tarjonnasta Google Cloud Platformin kautta.

 • Voinko käyttää omaa verkkotunnustani Google Workspacen kanssa? Mitä teen, jos minulla ei vielä ole verkkotunnusta?

  Google Workspacen käyttö edellyttää verkkotunnusta. Verkkotunnuksen nimi on se osa, joka tulee verkkosivuston URL-osoitteessa www-osan jälkeen. Jos sinulla on jo verkkotunnus, anna se Google Workspace ‑rekisteröitymisen yhteydessä. (Sinun on vahvistettava, että omistat kyseisen verkkotunnuksen.) Jos sinulla ei ole verkkotunnusta tai haluat hankkia uuden Google Workspace ‑käyttöä varten, voit ostaa haluamasi verkkotunnuksen (jos se on saatavana) Googlelta.

 • Voiko joku määrittää Google Workspacen yritykselleni?

  Voit tehdä yhteistyötä Google Workspace ‑yhteistyökumppanin kanssa. Yhteistyökumppanit ovat kokeneita IT-palveluyhtiöitä, jotka auttavat sinua Google Workspacen arvioinnissa, muokkaamisessa ja käyttöönotossa sekä palvelun käyttöön siirtymisessä. Ne tarjoavat myös koulutusta, tiedonhallintaa ja jatkuvaa tukea. Jos sinulla on kysyttävää Google Workspacen käyttöönotosta, voit ottaa myös yhteyttä Google Workspacen tukeen. Tukitiimi palvelee kellon ympäri joka päivä.
  Määrityssivulta löydät tietoja asennuksesta, viestimalleista sekä resursseja käyttöönottoon ja muutosjohtamiseen.

Järjestelmänhallinta

 • Voinko hallinnoida mobiililaitteita Google Workspacella?

  Kyllä. Voit hallinnoida organisaatiosi mobiililaitteita ilman omaa laitehallintapalvelinta Google-hallintakonsolin avulla. Mobiililaitteiden hallinnalla (MDM) voit pakottaa käytäntöjä organisaatiosi mobiililaitteisiin ja esimerkiksi etäpyyhkiä käyttäjien mobiililaitteita.

 • Voinko hallinnoida useita verkkotunnuksia Google Workspace lla?

  Jos organisaatiosi hankkii uuden verkkotunnuksen nimen tai toimii useissa verkkotunnuksissa, voit lisätä kaikki verkkotunnuksesi ilman lisäkustannuksia. Käyttäjillä voi olla identiteetti yhdessä tai useammassa verkkotunnuksessa, ja he voivat samalla käyttää jaettuja palveluja osana yhtä organisaatiota. Hallinnoit verkkotunnuksia saman hallintakonsolin kautta. Lisää verkkotunnus joko erillisenä verkkotunnuksena tai verkkotunnuksen aliaksena käyttötarkoituksen mukaan.

 • Voinko antaa järjestelmänvalvojan oikeudet muille käyttäjille?

  Kyllä. Organisaation koosta riippumatta suosittelemme, että jaat käyttäjien ja palvelujen hallinnointivastuun valikoidulle luotettujen käyttäjien joukolle. Voit myöntää käyttäjälle järjestelmänvalvojan oikeudet antamalla hänelle jonkin käytettävissä olevista järjestelmänvalvojan rooleista. Roolin myötä käyttäjällä on oikeus hallintakonsolin käyttöön. Voit tehdä käyttäjästä pääkäyttäjän, joka voi käyttää kaikkia hallintakonsolin toimintoja. Voit myös antaa roolin, joka rajoittaa tehtäviä, joita järjestelmänvalvoja voi tehdä. Voit esimerkiksi sallia ainoastaan ryhmien luomisen, palvelun asetusten hallinnoimisen ja käyttäjän salasanan nollaamisen.

 • Voinko hallita käyttäjien oikeutta käyttää tiettyjä ominaisuuksia tai palveluja?

  Aluksi suurin osa palveluista on määritetty kaikkien käyttäjien käyttöön. Hallintakonsolissa voit poistaa käytöstä palveluja, joita et halua käytettävän, tai muokata palvelujen toimintatapaa. Voit ottaa samat asetukset käyttöön kaikille tai soveltaa erilaisia käytäntöjä eri käyttäjille. Voit esimerkiksi ottaa Meetin vain tukitiimin käyttöön tai antaa vain markkinointiosaston jakaa julkisia sivustoja Google Sitesilla.