Vanliga frågor när du funderar på att använda Google Workspace

Redan Google Workspace-kund? Fortsätt till vår supportsida.

Filtrera efter kategori
  • Visa mer
  • Visa mindre

Översikt

 • Vad är skillnaden mellan Google Workspace och Googles kostnadsfria appar?

  Med Google Workspace får du flera extra företagstjänster som inte ingår i Googles kostnadsfria konsumentappar. Tjänsterna omfattar: anpassad e-postadress för företaget @dittföretag, dubbelt så mycket lagringsutrymme i molnet på Gmail och Drive, support via telefon och e-post dygnet runt alla dagar, 99,9 % garanterad drifttid för företagets e-post, interoperabilitet med Microsoft Outlook, ytterligare säkerhetsalternativ som tvåstegsautentisering och SSO samt administrativa kontroller för användarkonton.

 • Kan jag köpa enskilda Google Workspace -appar?

  Nej. När du registrerar dig för Google Workspace får du tillgång till en uppsättning integrerade appar som samverkar. Du kan exempelvis ta emot ett meddelande i Gmail och direkt konvertera det till en kalenderhändelse. När du kommenterar i Dokument, Kalkylark eller Presentationer får redigeringsbehöriga automatiskt e-postaviseringar. Med ett enda klick kan du gå med i ett videomöte i Meet från inkorgen eller kalendern. När dessa verktyg används tillsammans förbättras produktiviteten samtidigt som ditt företag får ut maximalt värde. Du får dock gärna köpa sviten och enbart använda dig av de tjänster du väljer.

 • Kan jag ersätta min nuvarande programvara med Google Workspace?

  Vi har märkt att många av våra kunder kan göra sig av med sina befintliga produktivitetsprogram och enbart använda sig av Google Workspace för att skapa olika typer av filer, däribland textdokument, kalkylark och presentationer. Du kan arbeta med dem i realtid tillsammans med andra personer och lagra dem i molnet med Google Drive. Google Workspace s appar fungerar på olika typer av enheter. Till skillnad från traditionella skrivbordsprogram finns det ingen mjukvara att installera. Google Workspace är också kompatibelt med filer som skapats i andra program, till exempel Microsoft Office.

Produkter

Gmail

 • Hur skiljer sig Gmail i Google Workspace från kostnadsfria Gmail?

  Nu finns det olika prenumerationer på Google Workspace så att du lätt kan hitta en som passar dig. Utöver Gmail för personligt bruk (utan kostnad) Google Workspace konton i Gmail Workspace Individual och Workspace Business till en låg kostnad och med uppgraderingar som utökat lagringsutrymme, anpassade e-postadresser eller professionella e-postlayouter som hjälper individer, team och företag att hålla koll på allt. Läs mer här

 • Kan en användare ha flera e-postadresser?

  Ja. En användare kan ha flera e-postadresser genom att skapa e-postalias som support@dittföretag. Du kan lägga till upp till 30 e-postalias för varje användare.

 • Kan jag migrera min befintliga e-post till Google Workspace?

  Ja. Det finns Google Workspace -migreringsverktyg för att importera dina gamla e-postmeddelanden från äldre miljöer som Microsoft®, IBM® Notes® och andra e-postsystem. Du hittar mer information om tillgängliga verktyg för datamigreringar till Google Workspace i Migrera organisationens data till Google Workspace .

Kalender

 • Kan jag skapa en gruppkalender?

  Ja. Du kan skapa en kalender som alla i organisationen (eller utvalda användare) har åtkomst till. Ni kanske vill ha en gruppkalender för att hålla koll på när folk har semester eller för att påminna om regelbundna möten.

 • Kan jag överföra och synka alla mina kalendrar?

  Ja. Alternativ för kalendermigrering är tillgängliga för många typer av kalendrar, inklusive både Microsoft® och IBM®. Du hittar mer information om tillgängliga verktyg för datamigreringar till Google Workspace i Migrera organisationens data till Google Workspace . Mer information om hur du tillåter Microsoft Exchange och Google Kalender att samarbeta finns i verktyget Kalenderinteroperabilitet. Mer information om synkronisering av Google Kalender och IBM Notes finns i Alternativ vid migrering från IBM Notes.

 • Finns det händelsepåminnelser i Kalender?

  Ja. Som standard visas en popup-påminnelse 10 minuter innan en händelse i Kalender. Du kan ändra tiden för påminnelsen i kalenderns inställningar.

Meet

 • Kan externa användare gå med i ett samtal?

  Absolut! Du kan dela samma länk med alla mötesdeltagare, vilket gör det lättare att få med alla du behöver i samtalet.

 • Är mötesinnehållet säkert?

  Ja. Alla video- och ljudflöden i Meet är krypterade. Användarna kan gå med utan att äventyra säkerheten, oavsett var de är.

 • Krävs en extern tjänst för åtkomst via uppringning?

  Nej. Med Google Workspace s Enterprise-utgåva kan du inkludera ett telefonnummer och en pinkod i varje möte. Ingen ytterligare konfiguration krävs. Mer information finns i dokumentationen om att delta i möte via telefon.

Drive

 • Vilka typer av filer kan jag överföra till Drive?

  Du kan överföra alla filtyper till Google Drive och konvertera vissa filtyper till ett webbaserat Google-dokumentformat: Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

 • Hur mycket lagringsutrymme får jag med Drive?

  Användare med kostnadsfri Google Drive får 15 GB lagringsutrymme. Lagringsutrymmet för Google Workspace-kunder varierar mellan olika utgåvor. Mer information finns på sidan med priser för Google Workspace.

 • Hur skiljer sig Drive på Google Workspace åt från kostnadsfria Drive?

  Drive på Google Workspace ger dig dubbelt så mycket lagringsutrymme, telefon- och e-postsupport dygnet runt alla dagar, delningskontroller och avancerad rapportering. Du kan uppgradera till obegränsat lagringsutrymme (konton med färre än fem användare får 1 TB/användare) mot en tilläggsavgift. Mer information finns i prisuppgifterna för Google Workspace.

Dokument

 • Fungerar Dokument offline?

  Ja. Den här funktionen är tillgänglig i en Chrome-webbläsare. Testa webbläsaren Chrome om du inte redan har gjort det. Den är kostnadsfri och lätt att installera.

 • Kan jag dela Dokument-filer externt?

  Ja. I varje dokument kan du själv välja vem som ska få behörighet att göra ändringar, läsa eller kommentera i dokumentet.

 • Kan jag konvertera mina befintliga dokument till Dokument?

  Ja. Du kan konvertera flera olika filtyper till Dokument-format. Originalfilen påverkas inte.

Chat

 • Hur kommer jag igång med Chat?

  Om du är Google Workspace-kund nu har du tillgång till Chat kostnadsfritt. Klicka här och kom igång direkt.

 • Hur skiljer sig Google Chat från Hangouts?

  Chat är den nyare och prioriterade plattformen för Google Workspace-kunder. Administratörer kan enkelt migrera alla användare av klassiska Hangouts till Google Chat.

 • Jag har en idé för en bot. Hur kommer jag igång?

  Du hittar resurser som hjälper dig komma igång i vår omfattande vägledning på utvecklarsidan.

Maskinvara för Meet

 • Vad kostar Meet-maskinvarupaketet? Vilka är specifikationerna?

  Det finns många alternativ för rumspaket och enheter för Meet. De kostar från 2 499 €. Läs mer om Google Meet-maskinvaruenheter från Avocor, Logitech och Lenovo.

 • Går det att använda annan kringutrustning?

  Meet-maskinvarupaketet innehåller en uppsättning komponenter som har utformats för att ge bästa möjliga upplevelse. Om du vill använda hubbar, kablar, kameror eller högtalarmikrofoner från andra tillverkare kan du läsa mer om vårt kvalificeringsprogram för kringutrustning.

 • Har Meet-maskinvara stöd för whiteboardfunktioner?

  Ja. Board 65 och Desk 27 har stöd för whiteboardfunktioner genom integration med Figjam-, LucidSpark- och Miro-apparna.

Kalkylark

 • Vilka formler finns det stöd för i Kalkylark?

  Kalkylark har stöd för cellformler som normalt finns i de flesta kalkylarkspaket för datorer. Formlerna kan användas för att skapa funktioner som ändrar data och beräknar strängar och siffror.

 • Kan jag använda kortkommandon i Kalkylark?

  Ja. Flera kortkommandon är tillgängliga i Kalkylark och de är alltid aktiverade. De liknar förmodligen många av de kortkommandon som du har använt tidigare.

 • Kan jag konvertera andra kalkylark till Kalkylark?

  Ja. Du kan konvertera flera olika filtyper till Kalkylark-format. Originalfilen påverkas inte.

Formulär

 • Behöver andra ha Google Workspace -konton för att kunna besvara formulär?

  Nej, alla kan besvara formulär.

 • Kan jag skapa ett slutet formulär som bara mitt företag kan ta del av?

  Ja. Delningsinställningarna för Formulär gör det enkelt att kontrollera vem som kan visa och redigera dina formulär.

 • Kan Formulär hantera ett stort antal svar?

  Ja. Formulär kan hantera lika mycket data som Kalkylark och Kalkylark kan hantera 2 miljoner dataceller. Det är en hel del data.

Presentationer

 • Vilken typ av funktioner finns i Presentationer?

  Du kan rita grafer och diagram, infoga objekt och former, formatera text och bilder, aktivera animeringar och mycket mer.

 • Kan jag konvertera befintliga presentationer till Google Presentationer?

  Ja. Du kan konvertera flera olika filtyper till Presentationer-format. Originalfilen påverkas inte.

 • Hur fungerar samredigering?

  Samredigering gör att flera personer kan arbeta med samma bild samtidigt. Med delningsinställningar kan du kontrollera vem som kan visa och redigera en bild och med versionshistoriken kan du återgå till tidigare versioner.

Sites

 • Kan utomstående personer få åtkomst till en företagswebbplats?

  Ja. Personer utanför företaget kan få åtkomst till din webbplats, även om de inte har ett Google Workspace -konto. Du kan också välja att begränsa åtkomsten via delningsinställningarna.

 • Kan jag fortfarande använda den tidigare versionen av Sites?

  Om företaget använder en tidigare version av Sites sker inget avbrott. Du kan fortsätta att redigera och dela dina webbplatser precis som innan.

 • Kan jag köpa en domän via Google?

  Google kan hjälpa dig att köpa en domän via en av våra domänvärdpartner. Under registreringen väljer du alternativet Köp en ny domän.Vi vägleder dig sedan genom processen för att hjälpa dig konfigurera Google Workspace för din nya domän.

Apps Script

 • Vad kan jag göra med Apps Script?

  Apps Script gör det lätt att automatisera integrera och utöka Google Workspace. Kolla in några exempel i lösningsgalleriet.

 • Kan jag använda Apps Script även om jag inte har en Google Workspace -licens?

  Ja! Apps Script är tillgängligt för alla som har ett Gmail-konto.

 • Hur kommer jag igång med Apps Script?

  Ta del av mallar för inspiration om hur du kan lösa både allmänna och komplexa affärsutmaningar i lösningsgalleriet, eller läs dokumentation om specifika frågor och delta i codelabs där du får lära dig mer i Google Workspace Developer Hub.

 • Var kan jag få support?

  Apps Script har en stor onlinegrupp på Stack Overflow och Google’s Apps Script Community som svarar på frågor.

Admin

 • Hur loggar jag in på administratörskonsolen?

  Du hittar administratörskonsolen på admin.google.com. Logga in genom att ange din e-postadress och ditt lösenord så öppnas konsolen.

 • Vad är användarkonton?

  Användarkonton ger personer ett namn och lösenord så att de kan logga in på Google Workspace . De får även en e-postadress. Du kan också skapa konton som ska användas som e-postlistor och ge användarna alternativa e-postadresser.

 • Kan jag ändra dataregioner efter organisationsenhet (OE)?

  Ja. Du kan dela upp var din data lagras efter OE. Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan dela upp datalagringen eller begära att data flyttas. Läs mer

Arkiv

 • Vad är eDiscovery?

  Elektronisk identifiering, eDiscovery, är processen som omfattar att söka efter och hitta information i elektroniskt format. Den är användbar för juridiska frågor och förhindrar dataförlust vid personalomsättning.

 • Vad händer med informationen på borttagna konton?

  När du tar bort en användare försvinner även all information som finns på användarens konto från Google. Vi rekommenderar därför att du som regel inaktiverar Google-konton istället för att ta bort dem.

 • Hur köper jag Google Workspace med Arkiv?

  Arkiv ingår i Google Workspace-utgåvorna Business och Enterprise. När du har påbörjat din kostnadsfria provperiod på Google Workspace kan du välja och köpa en av dessa utgåvor via administratörskonsolen. Du kan även köpa genom att kontakta säljavdelningen.

Slutpunkt

 • Medför mobilhantering ytterligare kostnader?

  Mobile Management ingår i Google Workspace eftersom säkerheten är viktig och vi vill se till att du har det skydd du behöver.

 • Fungerar mobilhantering på Android och iOS?

  Ja och ja. Administratörer kan tillämpa policyer i både Android och iOS så att medarbetarna kan välja den enhet de gillar bäst för att få jobbet gjort.

 • Hur kommer jag igång med mobilhantering?

  Registrera dig för en kostnadsfri provperiod på Google Workspace. Om du redan använder Google Workspace kan du läsa mer om aktivering av mobilhantering via administratörskonsolen.

Prisinformation

 • Vad är skillnaderna mellan Google Workspace-utgåvorna?

  Det finns tre utgåvor för Google Workspace: Basic, Business och Enterprise. Basic har 30 GB lagringsutrymme per användare, Business erbjuder obegränsad lagring och arkivering och Enterprise inkluderar ytterligare avancerade kontroller och anpassningar. Du kan jämföra Google Workspaces utgåvor om du vill veta mer.

 • Finns det en kostnadsfri provperiod på Google Workspace?

  Ja, vi erbjuder Google Workspace i 14 dagar till nya kunder. Registrera dig för den kostnadsfria provperioden på några få minuter och skapa kontot för upp till 10 personer i ditt team. Vi behöver dina faktureringsuppgifter för att konfigurera ditt konto, men du debiteras först när den kostnadsfria provperioden är över. Du kan när som helst säga upp prenumerationen. Om du ska få ut mesta möjliga av testperioden rekommenderar vi att du testar minst tre uppgifter som du vill utforska, exempelvis samarbeta i ett Dokument, starta ett videomöte i Meet eller kolla Gmail från din mobila enhet.

 • Hur köper jag Google Workspace?

  Du kan registrera dig för Google Workspace online eller kontakta vårt säljteam för att komma igång. När du registrerar dig online börjar du automatiskt med en kostnadsfri provperiod på 14 dag. Vi behöver dina faktureringsuppgifter för att konfigurera ditt konto, men du debiteras först när den kostnadsfria provperioden är över. Du kan när som helst säga upp prenumerationen. Provperioden är begränsad till 10 användare. Om du lägger till fler än 10 användare under testperioden upphör den och du börjar debiteras.

 • Hur avslutar jag testperioden om jag beslutar mig för att inte köpa Google Workspace?

  Du kan avbryta din prenumeration när du vill i översikten för administratörskonsolen i avsnittet Fakturering. Om du avbryter under den kostnadsfria testperioden på 14 dagar debiteras du inte. Mer information finns i denna hjälpcenterartikel.

 • Vad kostar det att konfigurera och migrera till Google Workspace?

  Följ anvisningarna i vår konfigurationsguide och ställ in Google Workspace och migrera dina uppgifter utan ytterligare kostnad. Vårt supportteam hjälper dig vid behov. Om du vill att någon ska göra konfigurationen och migreringen åt ditt företag kontaktar du en Google-partner och tar reda på mer om de här tjänsterna och vad de kostar.

 • Vilka betalningsmetoder godkänner Google?

  Du kan betala för din Google Workspace-prenumeration med ett internationellt kreditkort. Google accepterar betalningar från Visa, MasterCard och American Express. På vissa platser kan du betala genom att göra uttag från ett bankkonto (kallas även autogiro).

 • Kan jag betala för Google Workspace under ett helt år direkt istället för månadsvis?

  Årsprenumerationer erbjuds enbart i vissa länder. Besök vår prissida och ta reda på om en årsprenumeration är möjlig i ditt land.

 • Hur definieras en användare när det handlar om priset?

  En användare definieras som en personlig e-postadress (namn@dittföretag.com). En användare kan ha flera e-postadresser genom att skapa e-postalias. E-postalias för grupper (som sales@dittföretag) räknas inte som användare. Du kan lägga till upp till 30 e-postalias för varje användare.

 • Om jag planerar att skapa e-postalias för grupper, räknas detta alias som en användare jag måste betala för? Hur många alias kan varje användare hantera?

  Nej. En användare kan ha flera e-postadresser genom att skapa e-postalias. Du kan lägga till upp till 30 e-postalias per användare.

 • Ingår en domän i Google Workspace?

  Nej. Kostnaden för en domän är separat från Google Workspace. När du registrerar dig ska du ange vilken domän du vill använda i företagets e-postadresser. Om du inte äger domänen ännu kan du köpa den från Google mot en extra avgift.

 • Hanterar Google flera valutor?

  Ja. När du har konfigurerat faktureringen väljer du ett land som du bedriver verksamhet i och en valuta som du vill betala med. Landet avgör vilka betalningsmetoder du kan använda. Välj land och valuta med omsorg eftersom du inte kan ändra dessa val senare.

Säkerhet

 • Hur skyddar Google min information och förhindrar obehörig åtkomst till min data?

  Google Workspace har hela tiden utvecklats med åtgärder för att förhindra unika hot för molnsystem. Googles standarder för prestanda och tillförlitlighet gäller företag, skolor och myndigheter världen över.
  Tekniken, skalan och smidigheten hos vår infrastruktur ger våra kunder unika förmåner. Våra datacenter är byggda med specialdesignade servrar och kör vårt eget operativsystem för säkerhet och prestanda. Eftersom Google kontrollerar hela maskinvarustacken kan vi snabbt bemöta hot som kan uppstå.
  Google har dedikerad säkerhetspersonal, inklusive några av världens främsta experter inom datorsäkerhet, som jobbar med att skydda din data. Precis som alla andra team på Google jobbar det här teamet ständigt med att hitta nya funktioner och göra framtiden säkrare, inte bara för Googles miljarder användare utan även för företagsorganisationer.
  Google har lång erfarenhet när det gäller att skydda användardata. Vi skyddar data både från intrång av utomstående och hot inifrån. Dessutom begränsar vi och övervakar noga all intern åtkomst till användardata. Det lilla antalet anställda som har åtkomst omfattas av stränga autentiseringsåtgärder, detaljerad registrering och aktivitetsgenomsökning så att vi kan identifiera otillåten åtkomst via logganalys.
  Det är den unika kombinationen av personer, teknik och flexibilitet som ser till att dina uppgifter är skyddade hos Google. Mer information finns i säkerhetsdokumentationen för Google Workspace .

 • Uppfyller Google Workspace mina efterlevnadskrav?

  Google utformade Google Workspace med mycket stränga sekretess- och säkerhetsstandarder, baserat på bästa praxis i branschen. Det hjälper våra kunder att uppfylla efterlevnadskraven. Google erbjuder starka avtal angående äganderätt till data, dataanvändning, säkerhet, insyn och ansvar.
  Google genomgår regelbundet flera granskningar som utförs av oberoende tredje parter. Dessa oberoende granskare undersöker kontrollerna som förekommer i våra datacenter, i infrastrukturen och verksamheten. Här är några exempel på dessa granskningar och standarder:
  SOC1™, (SSAE-16/ISAE-3402), SOC2™, SOC3™, ISO27001, ISO 27018:2014 and FedRAMP.
  Learn more about our certifications at Security and Trust.
  Många tjänster i Google Workspace följer även villkoren i HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act).
  Google Workspace for Education kan användas i enlighet med lagar och förordningar som gäller för skolor.

 • Följer Google Workspace villkoren i HIPAA?

  Google Workspace har stöd för kunders efterlevnad av HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act), som reglerar skydd, användning och utlämning av skyddade hälsouppgifter (Protected Health Information, PHI). Kunder som omfattas av HIPAA och vill använda Google Workspace för behandling eller lagring av skyddade hälsouppgifter (PHI) kan underteckna ett Business Associate Addendum med Google. Läs mer om HIPAA-efterlevnad med Google Workspace .

 • Hur svarar Google på myndigheters begäranden om data?

  Respekt för din integritet och datasäkerhet är helt grundläggande när Google tar fram data som svar på juridiska begäranden. När vi får en sådan begäran granskar vårt team begäran för att se till att den uppfyller de juridiska kraven och Googles policyer. I allmänhet måste begäran ske skriftligen, vara undertecknad av en behörig tjänsteman på myndigheten i fråga samt utfärdad enligt gällande lag för att vi ska kunna ta fram några uppgifter. Om vi anser att en begäran är för allmängiltig försöker vi avgränsa den. Mer information finns i Googles insynsrapport.

 • Krypterar Google min data?

  Grundläggande kunddata som överförs eller skapas i Google Workspace -tjänster krypteras i vila, enligt beskrivningen i artikeln i hjälpcentret.
  Krypteringen sker när den skrivs till en disk, utan att kunden behöver vidta någon åtgärd. Google krypterar data med särskilda krypteringsnycklar, även om den tillhör samma kund. Data krypteras med 128-bitars eller starkare AES (Advanced Encryption Standard).
  Google krypterar även grundläggande Google Workspace -data när den överförs, oavsett om överföringen sker via internet mellan kunden och Google eller inom Google från ett datacenter till ett annat. Vi krypterar data mellan Google och våra kunder med HTTPS med Forward Secrecy.

 • Måste jag använda verktyg från tredje part för att skydda min data hos Google?

  Google erbjuder de säkerhetsfunktioner som krävs för de flesta kunder direkt i Google Workspace. Med utgåvorna G Suite Business och Enterprise erbjuds ytterligare säkerhetsfunktioner, till exempel storskalig hantering av avancerad granskning i Drive och säkerhetsnycklar. I alla prenumerationer har Google Workspace -administratörer kontroll över systemkonfiguration och appar från en översikt via vår administratörskonsol – oavsett storleken på organisationen.
  Administratörer kan få tillgång till avancerade verktyg direkt, inklusive autentiseringsfunktioner som 2-stegsverifiering och enkel inloggning eller policyer för e-postsäkerhet som tillämpning av säker transport (TLS), IRM och DLP som kan konfigureras med några få klick.
  För kunder med större säkerhetsbehov än de funktioner som ingår i Google Workspace, har vi skapat en marknadsplats som utökar våra möjligheter.

 • Min organisation regleras av EU:s dataskyddsdirektiv. Kan jag använda Google Workspace?

  Ja. Google har en bred kundbas i Europa. Google tillhandahåller funktioner och avtalsbundna åtaganden för kunder som är särskilt framtagna för att de ska uppfylla kraven i EU:s dataskyddsdirektiv och rekommendationerna som tagits fram av artikel 29-gruppen. Google Workspace erbjuder standardavtalsklausuler och en ändring avseende databehandling för EU. Dessutom bedöms Google Workspace vara lämpligt för användning med den brittiska regeringens säkerhetsprinciper ”OFFICIAL (inklusive OFFICIAL-SENSITIVE)”.

Konfiguration

 • Kan jag flytta mina gamla e-postmeddelanden, kalenderhändelser och kontakter till Google Workspace?

  Ja, du kan ta med din befintliga e-post, dina kontakter och din kalenderdata till Google Workspace. Du kan migrera data för dig själv och dina gruppmedlemmar eller så kan du låta ditt team migrera sin egen data. Google Workspace innehåller verktyg för att migrera data från Microsoft® Exchange eller Microsoft Office 365™, IBM® Notes® och andra e-postsystem. Du hittar mer information om tillgängliga verktyg för datamigreringar till Google Workspace i Migrera organisationens data till Google Workspace .

 • Kommer jag att uppleva driftstopp under övergången?

  Du fortsätter att skicka/ta emot e-post som vanligt. Om du vill använda Gmail med Google Workspace konfigurerar du domänen (MX-poster) för att dirigera ditt e-postflöde till Googles e-postservrar. Det är som att göra en adressändring när du flyttar så att din post kommer till rätt ställe. När ändringen av MX-posterna träder i kraft (upp till 72 timmar) börjar du ta emot/skicka e-post via ditt Google Workspace -konto. Tills dess får du ta emot/skicka e-post via ditt gamla e-postsystem.

 • Påverkar den här övergången min nuvarande webbplats? Kan ni vara värd för min webbplats?

  Nej, den här övergången påverkar inte din nuvarande webbplats. När du konfigurerar Google Workspace krävs inga ändringar av din nuvarande webbvärd. Google Workspace är inte en webbvärd, men du kan läsa mer om Googles värdlösningar för webben via Google Cloud Platform.

 • Kan jag använda min egen domän med Google Workspace? Vad ska jag göra om jag inte har en befintlig domän?

  Du måste ha en domän om du ska kunna använda Google Workspace. Ditt domännamn visas efter www. i webbplatsens webbadress. Om du redan har en domän anger du den under registreringen. (Du blir ombedd att verifiera att du äger domänen.) Om du inte har en domän eller vill ha en annan kan du köpa en domän som du väljer (om en sådan är tillgänglig) från Google.

 • Kan någon konfigurera Google Workspace för mitt företag?

  Ja, du kan jobba med en Google Workspace -partner. Dessa erfarna IT-tjänsteföretag kan hjälpa dig att utvärdera, anpassa, distribuera och gå över till Google Workspace. De kan också erbjuda utbildning, datahantering och löpande support. Om du har frågor om konfigurationen av Google Workspace kan du även kontakta supporten för Google Workspace. Supportteamet är tillgängligt 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
  Mer information om konfiguration, kommunikationsmallar och resurser för implementering och ändringshantering finns i Konfigurera webbplats.

Administration

 • Kan jag hantera mobila enheter med Google Workspace?

  Ja, du kan hantera organisationens mobila enheter med hjälp av Googles administratörskonsol utan behov av en lokal server för enhetshantering. Med Mobile Device Management går det att tillämpa enhetspolicyer på mobila enheter inom organisationen och utföra åtgärder som att fjärrensa användarnas mobila enheter.

 • Kan jag hantera flera domäner med Google Workspace?

  Om organisationen förvärvar ett nytt domännamn eller bedriver verksamhet på flera domäner kan du lägga till alla domäner på kontot utan extra kostnad. Användarna kan sedan ha identiteter på en eller flera av dina domäner och kan dela tjänster som en del av en enda organisation. Du hanterar alla domäner från samma administratörskonsol. Du lägger till en domän som en separat domän eller ett domänalias, beroende på hur du planerar att använda den.

 • Kan jag ge andra användare administratörsbehörighet?

  Ja. Oavsett vilken storlek din organisation har rekommenderar vi att du sprider ansvaret för hanteringen av användare och tjänster till ett utvalt antal betrodda användare. Du ger administratörsbehörighet till en användare genom att tilldela användaren en av de tillgängliga administratörsrollerna. En användare som får en roll har tillgång till administratörskonsolen. Du kan göra en användare till avancerad administratör som kan utföra alla uppgifter på administratörskonsolen. Du kan även tilldela en roll som begränsar vilka uppgifter administratören kan utföra. Du kan exempelvis tillåta dem att enbart skapa grupper, hantera tjänstinställningar eller återställa en användares lösenord.

 • Kan jag styra användarnas tillgång till vissa funktioner eller tjänster?

  Inledningsvis är de flesta tjänster påslagna för alla dina användare. Du kan använda administratörskonsolen för att stänga av tjänster som du inte vill att personer ska använda eller för att anpassa hur tjänster fungerar. Du kan välja att aktivera samma inställningar för alla eller tillämpa unika policyer på olika användare. Till exempel kan du slå på Meet bara för ditt supportteam eller tillåta att enbart marknadsföringsavdelningen delar offentliga Google Sites.