Videokonferenser med Google Meet

Med Google Meet är det enkelt att starta en säker videokonferens. Anslut från alla moderna webbläsare eller ladda ned appen så är det bara att sätta igång.
12 personer i en Meet-videokonferens visas i ett 4 x 3-rutnät.

Vad är videokonferenser?

Videokonferenser är ett sätt för personer att fjärransluta via olika plattformar, enheter och skärmar. Med videokonferenser kan flera användare ansluta samtidigt från valfri plats med en stabil internetanslutning. Det ger dem nya sätt att kommunicera om det som är viktigast i arbets- eller privatlivet.

Videokonferenser för företag är tillgängliga för alla med Google Meet. Alla med ett Google-konto kan skapa ett onlinemöte med upp till 100 deltagare och träffas i upp till 60 minuter per möte.

Med en betalprenumeration på Google Workspace kan företag, skolor och andra organisationer dra nytta av avancerade funktioner, däribland möten med upp till 500 interna eller externa deltagare och livestreaming till upp till 100 000 tittare inom en domän.

Google Meet och Duo kombineras för säkra videokonferenser online

Google Meet-funktionerna kommer till Duo-appen. Användarna kan enkelt schemalägga videokonferenser utöver videosamtal och få kontakt direkt med en person eller grupp.

Senare i år kommer Duo-appen att uppgraderas till Google Meet. Det är vår enhetliga tjänst för videokommunikation på Google som är tillgänglig kostnadsfritt för alla.

En laptop, en Google Home-enhet och en Pixel-telefon som alla visar en videokonferens med Google Meet och Duo

Komma igång

Så här registrerar du dig för Google Meet
 • För personligt bruk

  Om du redan använder Gmail, Google Foto, YouTube eller någon annan produkt från Google behöver du bara logga in på ditt befintliga Google-konto.

  Har du inget Google-konto? Kom igång nu.

 • För företagsbruk

  Om du redan använder Google Workspace behöver du bara logga in på ditt befintliga konto.

  Om du inte har ett Google Workspace-konto läser du om våra prenumerationer och priser för mer information om företagsalternativ.

 • För Google Workspace-administratörer

  Google Meet ingår redan i Google Workspace och Google Workspace for Education Fundamentals.

  Om du vill börja använda Meet som en del av Google Workspace aktiverar du videosamtal för organisationen.

Så här får du åtkomst till Google Meet

FRÅN DATORN

Använd valfri modern webbläsare – ingen nedladdning krävs

Du kan starta ett möte eller gå med i ett möte från alla moderna webbläsare på din dator eller laptop. Du behöver inte installera någon ytterligare programvara.

FRÅN TELEFON ELLER SURFPLATTA

Ladda ned Google Meet-appen

Gå med i, håll ett möte eller dela din skärm från Google Meet-mobilappen. Ladda ned appen från Google Play eller Apple Store.

Get it on Google Play icon Download on the App Store icon

GRUNDLÄGGANDE OM MÖTEN

Så här startar du en videokonferens
 • Skapa ett nytt möte

  Logga in på ditt befintliga Google-konto eller registrera ett nytt konto om du vill skapa ett nytt videomöte.

 • Bjud in andra till ditt videomöte online

  Skicka en länk eller möteskod till alla du vill bjuda in till mötet. I den kostnadsfria versionen av Google Meet måste gästerna skapa ett Google-konto eller logga in på ett befintligt konto för att delta.

 • Gå med i ett möte

  Tryck på möteslänken från inbjudan, ange möteskoden från din värd här eller ring in till mötet med uppringningsnumret och pinkoden i inbjudan.

Kostnadsfria funktioner

Funktioner för videokonferenser

Håll videokonferenser med upp till 100 deltagare. Google Meet erbjuder även åtgärder för att förebygga missbruk, till exempel skydd mot kapare, för att hjälpa till att skydda din data och sekretess.

 • Obegränsat antal möten

  Kontakta vem du vill – arbetskamrater, klienter eller klasskamrater – så ofta du vill.

  Bjud in upp till 100 deltagare till ett möte. Av säkerhetsskäl måste alla du bjuder in till den kostnadsfria versionen av Google Meet logga in med ett Google-konto när de ansluter sig till mötet.

 • Livetextning under möten

  Följ med i realtid med automatisk livetextning med taligenkänningsteknik från Google. Du aktiverar textning genom att klicka på de tre punkterna på Meet-skärmen för att ta fram alternativet (endast på engelska).

 • Kompatibel med andra enheter

  Google Meet fungerar på alla enheter. Gå med i ett möte från din dator/laptop, Android eller iPhone/iPad. Om du arbetar hemifrån kan du även gå med i ett möte från Google Nest Hub Max.

  Google Meet-maskinvara är ett prisvärt kvalitetsalternativ för organisationer som behöver stöd för konferensrum. Du kan även läsa mer om Google Meets kompatibilitet mellan Google Meet och system från andra leverantörer.

 • Skärm för förhandsgranskning av video och ljud

  När du har klickat på möteskoden eller länken kan du justera kameran och mikrofonen och se hur du ser ut innan du ansluter dig till mötet. Du får även en förhandsvisning av vilka som redan har anslutit sig till mötet.

 • Anpassa layout och skärminställningar

  Meet byter automatiskt layout i ett videomöte så att det mest aktiva innehållet och deltagarna visas.

  Om du vill byta layout klickar du på de tre punkterna i Meet-skärmens nedre hörn.

 • Kontroller för mötesvärdar

  Vem som helst kan enkelt fästa, stänga av ljudet för eller ta bort deltagare. Av sekretesskäl kan du inte slå på ljudet för en annan person. Be deltagaren aktivera sitt ljud.

  Endast mötets skapare kan stänga av ljudet på eller ta bort deltagare från utbildningskonton. Läs om hur du konfigurerar Meet för distansutbildning.

 • Skärmdelning med deltagare

  Presentera hela skärmen eller ett programfönster för att dela presentationer eller samarbeta i dokument.

  Förbättra dina Meet-presentationer med våra tio tips.

 • Skicka meddelanden till deltagare

  Engagera mötesdeltagarna mer genom livemeddelanden under samtal. Klicka på chattikonen och dela filer, länkar och andra meddelanden med deltagarna. Meddelanden är endast tillgängliga under mötet.

 • Integration med appar från Google och Microsoft Office

  Gå med i möten från Gmail eller Kalender.

  Microsoft Office-användare kan läggas till i en inbjudan och se möten i sin Microsoft® Outlook®-kalender.

Säkerhet och sekretess

Säkerhet, efterlevnad och sekretess

Funktioner som förhindrar otillåten användning är aktiverade som standard

Google Meet vidtar en rad förebyggande åtgärder mot otillåten användning för att hålla mötena säkra, bland annat funktioner som förhindrar kapning och säkra mötesprotokoll. Dessutom stöds olika alternativ för tvåstegsverifiering, bland annat säkerhetsnycklar.

Krypterad överföring är på som standard

Alla videomöten överförs som standard krypterat mellan klienten och Google. Meet följer IETF-säkerhetsstandarderna för DTLS (Datagram Transport Layer Security) och SRTP (Secure Real-time Transport Protocol).

Efterlevnad av myndighetskrav

Våra produkter, inklusive Meet, genomgår regelbundet oberoende verifiering av säkerhets-, sekretess- och efterlevnadskontroller. En fullständig lista över certifieringar och intyg finns i resurscentret för efterlevnad.

Blå sköld med versalen G i mitten

Ett åtagande att skydda din sekretess och data

Google Meet följer samma kraftfulla sekretessåtaganden och dataskydd som resten av Google Clouds företagstjänster.

Meet har inte funktioner eller programvara för registrering av användares uppmärksamhet.

Meet) använder inte kunddata för annonsering.

Meet säljer inte kunddata till tredje part.

Branschlösningar

Google Meet för utbildning, hälso- och sjukvård och ideella organisationer som en del i Google Workspace

Lärare, ideella organisationer och vårdpersonal som behöver hålla videokonferenser kan få Google Meet genom Google Workspace med ytterligare sekretessfunktioner och verktyg.

 • Google Workspace for Education Fundamentals

  Skolor kan använda Google Meet kostnadsfritt som en del i Google Workspace for Education Fundamentals. Meet, Classroom och resten av Google Workspace kan användas i enlighet med bestämmelser såsom COPPA, FERPA och GDPR.

 • Google Workspace för hälso- och sjukvård

  Använd Google Meet som en del i Google Workspace för att säkerställa HIPAA-efterlevnad vid distansvård av patienter genom virtuella besök. Google Workspace gör det även möjligt att lagra data säkert på Drive och jobba pappersfritt med digitala registreringsformulär.

 • Google Workspace for Nonprofits

  Kvalificerade organisationer kan använda Google Workspace for Nonprofits utan kostnad. Använd säkra företagsappar från Google Workspace, till exempel Gmail, Drive, Dokument och Meet för att hjälpa din ideella organisation samarbeta ännu effektivare.

Ledande företag använder Google Meet för videokonferenser