Vanlige spørsmål om Google Workspace

Er du Google Workspace-kunde allerede? Gå til brukerstøttesiden vår.

Filtrér etter kategori
  • Se mer
  • Se mindre

Oversikt

 • Hva er forskjellene mellom Google Workspace og de kostnadsfrie Google-appene?

  Med Google Workspace får du tilgang til en rekke tilleggstjenester for bedrifter som du ikke får med Googles kostnadsfrie apper for forbrukere. Disse tjenestene inkluderer egendefinert bedrifts-e-post av typen @bedriftendin, dobbelt så mye lagringsplass i nettskyen fordelt på Gmail og Disk, døgnåpen brukerstøtte via telefon og e-post, 99,9 % garantert driftstid for bedrifts-e-post, interoperabilitet med Microsoft Outlook, tilleggsfunksjoner for sikkerhet, for eksempel totrinnsbekreftelse og global pålogging, og kontroller for administrering av brukerkontoer.

 • Kan jeg kjøpe Google Workspace -apper enkeltvis?

  Nei. Når du registrerer deg for Google Workspace, får du tilgang til en rekke integrerte apper som fungerer sømløst sammen. Du kan for eksempel få en melding i Gmail og umiddelbart konvertere den til en Kalender-aktivitet. Når du legger inn en kommentar i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner, får andre personer med redigeringstilgang automatisk e-postvarsler. Med ett enkelt klikk kan du bli med i videomøter i Meet fra innboksen eller kalenderen din. Ved å bruke disse verktøyene sammen kan du og bedriften din oppnå økt produktivitet og få maksimal valuta for pengene. Du står likevel selvsagt fritt til å kjøpe programserien og bare bruke de tjenestene du ønsker.

 • Kan jeg bytte ut den nåværende programvaren min med Google Workspace?

  Flere av kundene våre har sluttet å bruke produktivitetsprogrammene de pleide å bruke. De bruker nå utelukkende Google Workspace når de skal opprette ulike typer filer, for eksempel tekstdokumenter, regneark og presentasjoner. Du kan jobbe med filene i sanntid sammen med andre og oppbevare dem i nettskyen med Google Disk. Appene i Google Workspace kan brukes parallelt på flere enheter. Det finnes ingen programvare å installere. Google Workspace er også kompatibel med filer som er opprettet i andre programmer, for eksempel Microsoft Office.

Produkter

Gmail

 • Hva er forskjellene mellom Gmail i Google Workspace og gratis Gmail?

  Nå finnes det flere ulike Google Workspace-abonnementer, slik at du kan finne det som passer best for deg. I tillegg til Gmail for personlig bruk (uten kostnad) kan Google Workspace tilby Gmail Workspace Individual- og Workspace Business-kontoer til lave priser, med oppgraderinger som blant annet lagringsplass, egendefinerte e-postadresser eller profesjonelle e-postoppsett som kan hjelpe enkeltpersoner, team og bedrifter å holde oversikten. Finn ut mer her

 • Kan én bruker ha flere e-postadresser?

  Ja. Du kan gi hver bruker flere e-postadresser ved å opprette e-postaliaser, for eksempel hjelp@bedriftendin. Du kan legge til opptil 30 e-postaliaser for hver bruker.

 • Kan jeg overføre den eksisterende e-posten min til Google Workspace?

  Ja. Det finnes Google Workspace -verktøy for overføring som du kan bruke til å importere de gamle e-postene dine fra de opprinnelige miljøene, for eksempel Microsoft®, IBM® Notes® og andre e-postsystemer. Hvis du vil vite mer om verktøyene som er tilgjengelige for dataoverføring til Google Workspace, kan du se artikkelen om overføring av organisasjonsdata til Google Workspace .

Kalender

 • Kan jeg opprette en gruppekalender?

  Ja. Du kan opprette en kalender som er tilgjengelig for alle i organisasjonen (eller en undergruppe av brukere). Det kan for eksempel hende du ønsker en gruppekalender for aktiviteter som fridager eller jevnlige møter.

 • Kan jeg overføre og synkronisere alle kalendrene mine?

  Ja. Det finnes alternativer for kalenderoverføring for mange typer kalendere, for eksempel både Microsoft® og IBM®. Hvis du vil vite mer om verktøyene som er tilgjengelige for dataoverføring til Google Workspace, kan du se artikkelen om overføring av organisasjonsdata til Google Workspace . Hvis du vil vite mer om hvordan du kan få Microsoft Exchange og Google Kalender til å fungere sammen, kan du se nærmere på verktøyet Kalenderoperabilitet. Hvis du vil finne ut mer om synkronisering av Google Kalender med IBM Notes, kan du se artikkelen om alternativer ved overføring fra IBM Notes.

 • Gir Kalender påminnelser om aktiviteter?

  Ja. Standardinnstillingen er at et forgrunnsvindu med en påminnelse vises i Kalender ti minutter før en aktivitet starter. Du kan endre påminnelsestidspunktene i innstillingene for Kalender.

Meet

 • Kan eksterne deltakere bli med i samtaler?

  Selvsagt. Du kan faktisk dele den samme linken med alle møtedeltakerne, sånn at du enkelt får alle med i samtalen.

 • Er møteinnholdet sikkert?

  Ja. Alle video- og lydstrømmer i Meet blir kryptert. Brukerne kan trygt bli med – selv når de ikke er på kontoret.

 • Kreves det en tredjepartstjeneste for å bli med via oppringing?

  Nei. I Enterprise-utgaven av Google Workspace kan du ta med et telefonnummer og en PIN-kode i hvert av møtene uten å måtte konfigurere noe mer. Finn ut mer ved å se dokumentasjonen for oppringing.

Disk

 • Hvilke typer filer kan jeg laste opp til Disk?

  Du kan laste opp alle typer filer til Disk, og du kan konvertere bestemte typer filer til nettbaserte Google-dokumentformater (Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner).

 • Hvor mye lagringsplass får jeg med Disk?

  Brukere av den kostnadsfrie utgaven av Google Disk får 15 GB lagringsplass. Lagringsplassen for Google Workspace-kunder varierer etter utgave. Finn ut mer ved å gå til siden med priser for Google Workspace.

 • Hva er forskjellene mellom Disk i Google Workspace og den kostnadsfrie utgaven av Disk?

  Med Disk i Google Workspace får du dobbelt så mye lagringsplass, døgnåpen brukerstøtte samt delingskontroller og avansert rapportering. Du kan oppgradere til ubegrenset lagringsplass (kontoer med færre enn fem brukere får 1 TB per bruker) mot et tillegg i prisen. Se detaljert prisinformasjon for Google Workspace hvis du vil vite mer.

Dokumenter

 • Kan Dokumenter brukes uten nett?

  Ja. Denne funksjonen er tilgjengelig i Chrome-nettlesere. Hvis du ikke har gjort det allerede, bør du prøve Chrome-nettleseren – den er kostnadsfri og enkel å installere.

 • Kan jeg dele Dokumenter-filer eksternt?

  Ja. Du kan endre innstillingene for alle dokumenter, for å gi bestemte personer tillatelse til å redigere, se eller kommentere hvert dokument.

 • Kan jeg konvertere dokumentene mine til Google-dokumenter?

  Ja. Du kan konvertere mange ulike filtyper til Dokumenter-formatet. Originalfilen forblir intakt.

Chat

 • Hvordan begynner jeg å bruke Chat?

  Hvis du allerede er Google Workspace-kunde, er Chat tilgjengelig kostnadsfritt. Klikk her for å komme i gang nå.

 • Hva er forskjellene mellom Google Chat og Hangouts?

  Chat er den nyere og foretrukne plattformen for Google Workspace-kunder. Administratorer kan enkelt overføre alle brukere av den eldre versjonen av Hangouts, til Google Chat.

 • Jeg har en idé til en chatrobot. Hvordan kommer jeg i gang?

  Du finner ressurser for å komme i gang i de omfattende veiledningene våre på Utvikler-siden.

Meet-maskinvare

 • Hvor mye koster pakken med Meet-enheter? Hvilke spesifikasjoner har den?

  Det finnes flere Meet--møteromspakker og enheter å velge mellom, og de koster fra ca. €2,499. Finn ut mer om Google Meet-enheter fra Avocor, Logitech og Lenovo.

 • Er det mulig å bruke andre eksterne enheter?

  Pakkene med Meet-enheter leveres med et sett komponenter som er utviklet for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Hvis du vil bruke huber, kabler, kameraer eller høyttalermikrofoner fra tredjeparter, finner du mer informasjon i programmet for kvalifisering av eksterne enheter.

 • Støtter Meet-enhetene bruk av tavler?

  Ja. Board 65 og Desk 27 støtter bruk av tavler gjennom integrering med appene Figjam, LucidSpark og Miro.

Regneark

 • Hvilke formler kan brukes i Regneark?

  Regneark støtter alle celleformlene du vanligvis finner i regnearkprogrammer. Disse formlene kan brukes til å opprette funksjoner for å manipulere data og utføre beregninger basert på strenger og tall.

 • Kan jeg bruke snarveier i Regneark?

  Ja. Det finnes flere hurtigtaster for Regneark, og disse er alltid slått på. De ligner sannsynligvis på mange av snarveiene du har brukt før.

 • Kan jeg konvertere andre regneark til Google-regneark?

  Ja. Du kan konvertere mange ulike filtyper til Regneark-formatet. Originalfilen forblir intakt.

Skjemaer

 • Må brukerne ha Google Workspace -kontoer for å kunne svare på spørsmål i skjemaer?

  Nei. Alle kan svare på spørsmål i skjemaer.

 • Kan jeg angi at et skjema skal være tilgjengelig bare internt i bedriften min?

  Ja. Med delingsinnstillingene for Skjemaer kan du enkelt angi hvem som skal kunne se og endre skjemaene dine.

 • Kan Skjemaer håndtere et høyt antall svar?

  Ja. Skjemaer kan håndtere like mye data som Regneark, og Regneark kan for tiden håndtere 2 millioner celler med data. Det er ikke lite!

Presentasjoner

 • Hvilke funksjoner finner jeg i Presentasjoner?

  Du kan tegne grafer og diagrammer, sette inn objekter og figurer, formatere tekst og bilder, aktivere animasjoner og mye mer.

 • Kan jeg konvertere andre presentasjoner til Google-presentasjoner?

  Ja. Du kan konvertere mange ulike filtyper til Presentasjoner-formatet. Originalfilen forblir intakt.

 • Hvordan fungerer fellesredigering?

  Fellesredigering betyr at flere personer kan jobbe med den samme presentasjonen samtidig. Med delingsinnstillingene kan du angi hvem som skal kunne se og endre et lysbilde, og med versjonsloggen kan du gå tilbake til tidligere versjoner.

Nettsteder

 • Kan eksterne besøkende gå til et bedriftsnettsted?

  Ja. Folk utenfor bedriften din kan gå til nettstedet ditt, selv uten å ha noen Google Workspace -konto. Du kan dessuten velge å begrense tilgangen ved hjelp av delingsinnstillingene.

 • Kan jeg fortsatt bruke den forrige versjonen av Nettsteder?

  Hvis bedriften din bruker en tidligere versjon av Nettsteder, kommer du ikke til å oppleve noe avbrudd i tjenesten. Du kan fortsette å endre og dele nettstedene dine som før.

 • Kan jeg kjøpe et domene gjennom Google?

  Google kan hjelpe deg med å kjøpe et domene via en av domeneleverandørene vi samarbeider med. Bare merk av for «Kjøp et nytt domene» når du registrerer deg. Da veileder vi deg gjennom prosessen for å hjelpe deg med å konfigurere Google Workspace for det nye domenet ditt.

Google Apps-skript

 • Hva kan jeg gjøre med Google Apps-skript?

  Med Google Apps-skript er det enkelt å automatisere, integrere og utvide Google Workspace. Ta en kikk på noen eksempler i løsningsgalleriet.

 • Kan jeg bruke Google Apps-skript uten å ha en Google Workspace-lisens?

  Ja! Google Apps-skript er tilgjengelig for alle som har en Gmail-konto.

 • Hvordan kommer jeg i gang med Google Apps-skript?

  Se gjennom malene i løsningsgalleriet for å finne inspirasjon til hvordan du kan løse vanlige og komplekse bedriftsutfordringer, les gjennom dokumentasjonen for å finne konkrete løsninger, eller ta kodelaber i Google Workspace -utviklersenteret for å lære mer.

 • Hvor finner jeg brukerstøtte?

  Det finnes en stor nettgruppe for Google Apps-skript på Stack Overflow og i Google Apps-skript-forumet, der du kan få svar på eventuelle spørsmål du har underveis.

Administrasjonskonsoll

 • Hvordan logger jeg på administrasjonskonsollen?

  Du kan få tilgang til administrasjonskonsollen din på admin.google.com. Skriv inn e-postadressen din og passordet ditt for å logge på, så vises konsollen.

 • Hva er brukerkontoer?

  Med brukerkontoene får hver enkelt bruker et navn og et passord for pålogging på Google Workspace , og dessuten en e-postadresse. Du kan også opprette kontoer som du kan bruke til e-postlister, og du kan gi folk alternative e-postadresser i tillegg.

 • Kan jeg endre dataområder etter organisasjonsenhet (OE)?

  Ja. Du kan dele inn plasseringen av de dekkede dataene dine etter organisasjonsenhet. Det er ingen begrensninger på antallet delinger eller antallet ganger du kan be om dataflytting. Finn ut mer

Arkiv

 • Hva er eDiscovery?

  Elektronisk oppdagelse, eller e-discovery, er prosessen med å søke etter og hente informasjon i elektronisk format med hensikt om å bruke materialet til juridiske formål. Dette er nyttig i forbindelse med juridiske saker, og det bidrar til å forhindre tap av data når medarbeidere slutter.

 • Hva skjer med dataene i slettede kontoer?

  Hvis du sletter en bruker, blir alle dataene som er tilknyttet brukerens konto, fjernet fra Google. Google anbefaler at du suspenderer brukerkontoer fremfor å slette dem.

 • Hvordan kjøper jeg Google Workspace med Arkiv?

  Arkiv er inkludert i Business- og Enterprise-utgavene av Google Workspace. Når du har startet en kostnadsfri prøveperiode med Google Workspace, kan du velge og kjøpe en av disse utgavene via administrasjonskonsollen. Alternativt kan du kjøpe dem ved å kontakte salgsavdelingen.

Endepunkt

 • Må jeg betale ekstra for Mobiladministrasjon?

  Nei. Mobiladministrasjon er inkludert i Google Workspace. Det er fordi vi mener at sikkerhet er viktig, og fordi vi vil sørge for at du har den beskyttelsen du trenger.

 • Fungerer Mobiladministrasjon på Android og iOS?

  Ja og ja. Administratorer kan håndheve retningslinjer for både Android og iOS, slik at medarbeiderne dine kan velge den enheten de foretrekker å jobbe med.

 • Hvordan kommer jeg i gang med Mobiladministrasjon?

  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode med Google Workspace. Hvis du allerede bruker Google Workspace, kan du finne ut hvordan du slår på administrering av mobilenheter via administrasjonskonsollen.

Priser

 • Hva er forskjellene mellom de ulike utgavene av Google Workspace?

  Google Workspace finnes i tre ulike utgaver: Basic, Business og Enterprise. Med Basic får du 30 GB lagringsplass per bruker, med Business får du ubegrenset lagring og arkivering, og med Enterprise får du i tillegg flere avanserte kontroller og tilpassingsmuligheter. Du kan sammenligne de ulike Google Workspace-utgavene for mer informasjon.

 • Kan jeg prøve Google Workspace uten å betale noe?

  Ja, vi tilbyr 14 dager med Google Workspace-tjenester til nye kunder. Registrer deg for den kostnadsfrie prøveperioden i løpet av minutter, og opprett kontoer for opptil 10 personer i teamet ditt. Vi trenger faktureringsdetaljene dine for å opprette en konto, men du blir ikke belastet før den kostnadsfrie prøveperioden er utløpt. Du kan si opp når som helst. For at du og teamet skal få best mulig utbytte av prøveperioden, anbefaler vi at dere prøver ut minst tre oppgaver som er relevante for dere. Prøv for eksempel å samarbeide om Google Dokumenter-filer, starte videomøter i Meet eller sjekke e-post i Gmail fra en mobilenhet.

 • Hvordan kjøper jeg Google Workspace?

  Du kan registrere deg for Google Workspace på nettet eller kontakte salgsteamet for å komme i gang. Når du registrerer deg på nettet, begynner du automatisk med en kostnadsfri prøveperiode på 14 dager. Vi trenger faktureringsdetaljene dine for å opprette en konto, men du blir ikke belastet før den kostnadsfrie prøveperioden er utløpt. Du kan si opp når som helst. Merk at prøveversjonen er begrenset til 10 brukere. Hvis du legger til mer enn 10 brukere i prøveperioden, avsluttes prøveperioden, og vi begynner å belaste deg for tjenesten.

 • Hvordan avslutter jeg prøveperioden hvis jeg bestemmer meg for ikke å kjøpe Google Workspace?

  Du kan avslutte abonnementet når som helst via Fakturering-delen i administrasjonskonsollen. Hvis du avslutter abonnementet i løpet av prøveperioden på 14 dager, blir du ikke belastet. Se denne brukerstøtteartikkelen for mer informasjon.

 • Hva koster det å konfigurere Google Workspace og overføre eksisterende data dit?

  Ved å følge konfigureringsveilederen kan du konfigurere Google Workspace og overføre informasjonen din uten ekstra kostnader. Brukerstøtteteamet vårt hjelper deg gjerne hvis du trenger det. Hvis du vil at noen andre skal utføre konfigureringen og overføringen av data for bedriften din, kan du kontakte en Google-partner for å finne ut mer om disse tjenestene og hva de koster.

 • Hvilke betalingsmåter godtar Google?

  Du kan betale for Google Workspace-abonnementet med internasjonale kredittkort. Google godtar betaling med Visa, Mastercard og American Express. Enkelte steder kan du også betale via overføring fra bankkonto (også kalt direkte belastning).

 • Kan jeg betale for et helt år med Google Workspace på én gang i stedet for å betale månedlig?

  Årsavtaler tilbys kun i enkelte land. Gå til oversikten over priser for å se om årsavtaler tilbys i landet ditt.

 • Hvordan defineres en bruker i prissammenheng?

  En bruker defineres som én egendefinert e-postadresse (du@bedriftendin). Du kan gi hver bruker flere e-postadresser ved å opprette e-postaliaser. E-postaliaser for grupper (for eksempel hjelp@bedriftendin) teller ikke som brukere. Du kan legge til opptil 30 e-postaliaser for hver bruker.

 • Hvis jeg ønsker å opprette e-postaliaser for grupper, regnes det aliaset med i antallet brukere jeg må betale for? Hvor mange aliaser kan hver bruker administrere?

  Nei. Du kan gi hver bruker flere e-postadresser ved å opprette e-postaliaser. Du kan legge til opptil 30 e-postaliaser per bruker.

 • Får jeg et domene når jeg kjøper Google Workspace?

  Nei, domener er ikke inkludert i prisen for Google Workspace. Når du registrerer deg, angir du domenet du ønsker å bruke til bedrifts-e-posten din. Hvis du ikke eier domenet ennå, kan du kjøpe det av Google mot et tillegg i prisen.

 • Godtar Google flere ulike valutaer?

  Ja. Når du legger inn faktureringsinformasjonen din, velger du landet der du driver virksomhet, og hvilken valuta du vil bruke ved betaling. Hvilke betalingsmåter du kan bruke, avhenger av landet ditt. Tenk deg godt om før du velger land og valuta, for disse kan ikke endres senere.

Sikkerhet

 • Hvordan beskytter Google informasjonen min og forhindrer uautorisert tilgang til dataene mine?

  Google Workspace er utvilet helt fra grunnen av. Gjennom hele prosessen har det vært fokus på å redusere truslene som er spesifikt forbundet med skybaserte systemer. Googles standarder for ytelse og pålitelighet gjelder for bedrifter, skoler og offentlige institusjoner over hele verden.
  Vi kan tilby kundene våre unike sikkerhetsfordeler takket være teknologien, størrelsen og fleksibiliteten som er forbundet med infrastrukturen vår. Vi har et enormt nettverk med datasentre som er basert på spesialutviklede tjenere som kjører våre egne operativsystemer, noe som gir best mulig sikkerhet og ytelse. Fordi Google har kontroll over hele maskinvarestakken, har vi mulighet til raskt å respondere på trusler som måtte oppstå.
  Hos Google har vi egne sikkerhetsspesialister som jobber med å beskytte dataene deres – blant disse er noen av verdens fremste eksperter på datasikkerhet. I likhet med alle de andre Google-teamene, arbeider dette teamet kontinuerlig med å skape nye muligheter og gjøre fremtiden enda sikrere – ikke bare for Googles milliarder av brukere, men også for bedriftsorganisasjoner.
  Google har en enestående merittliste for vern av brukerdata. Vi beskytter disse dataene mot inntrengning både eksternt og internt. I tillegg begrenser og overvåker vi all intern tilgang til brukerdataene. Den lille gruppen ansatte som har tilgang, blir underlagt strenge autentiseringstiltak, detaljert logging og skanning av aktiviteter via logganalyser for å oppdage upassende tilgang.
  Det er denne enestående kombinasjonen av mennesker, teknologi og smidighet som sikrer at dataene dine er trygge hos Google. Gå til det åpne infodokumentet («white paper») om Google Workspace og sikkerhet hvis du vil ha mer informasjon.

 • Opererer Google Workspace i tråd med gjeldende regelverk og krav som er akuelle for min bedrift?

  Google har utviklet Google Workspace slik at det oppfyller strenge standarder for personvern og sikkerhet, basert på anbefalte fremgangsmåter i bransjen. Dette hjelper kundene våre med å håndtere kravene, lovene og reglene de må overholde. Google har sterke kontraktsforpliktelser knyttet til eierskap av data, databruk, sikkerhet, åpenhet og ansvar.
  Google blir regelmessig kontrollert av uavhengige tredjeparter. Disse uavhengige kontrollørene inspiserer kontrollene vi bruker på datasentrene våre, i infrastrukturen vår og i den generelle driften. Her er noen eksempler på slike kontroller og standarder:
  SOC1™, (SSAE-16/ISAE-3402), SOC2™, SOC3™, ISO27001, ISO 27018:2014 og FedRAMP.
  Finn ut mer om sertifiseringene våre på siden om sikkerhet og tillit.
  Mange Google Workspace-tjenester er også i samsvar med HIPAA (U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act).
  Google Workspace for Education kan brukes i overensstemmelse med lover og forordninger som er relevante for skoler.

 • Er Google Workspace HIPAA-kompatibelt?

  Google Workspace støtter kunders overholdelse av den amerikanske loven Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), som styrer sikring, bruk og avsløring av beskyttet helseinformasjon (PHI). Kunder som er underlagt HIPAA og ønsker å bruke Google Workspace til behandling eller lagring av beskyttet helseinformasjon, kan skrive under på et tillegg for bedriftspartnere hos Google. Finn ut mer om overholdelse av HIPAA med Google Workspace.

 • Hvordan reagerer Google på forespørsler fra myndighetene om å få utlevert data?

  Når det gjelder det å levere ut data i henhold til juridiske forespørsler, baserer vi oss på respekt for personvernet og at dataene du lagrer hos Google, skal være sikre. Når vi mottar slike forespørsler, blir de gransket av teamet vårt for å sikre at de overholder juridiske krav og Googles retningslinjer. For at Google skal levere ut dataene, må forespørselen generelt sett være skriftlig, signert av en autorisert representant for organet som ber om dataene, og utstedt i henhold til en relevant lov eller forskrift. Hvis vi mener at en forespørsel er for omfattende, kommer vi til å forsøke å få den innsnevret. Du finner mer informasjon i Googles innsynsrapport.

 • Krypterer Google dataene mine?

  Kjernekundedata som lastes opp eller opprettes i Google Workspace -tjenestene, blir kryptert mens tjenestene er inaktive. Du finner mer informasjon i denne brukerstøtteartikkelen.
  Denne krypteringen skjer mens dataene skrives til disken, uten at kunden må gjøre noe. Google krypterer data med forskjellige krypteringsnøkler, selv hvis de tilhører samme kunde. Dataene krypteres med 128-bit eller sterkere AES (Advanced Encryption Standard).
  Google krypterer kjernedata fra Google Workspace også mens de blir overført – uansett om de sendes via Internett mellom kunden og Google eller mellom datasentre internt hos Google. Vi krypterer disse dataene mellom Google og kundene våre via HTTPS med fremoverrettet hemmelighold («perfect forward secrecy»).

 • Må jeg bruke verktøy fra tredjeparter for å sikre dataene mine i Google?

  Google tilbyr sikkerhetsfunksjonene de fleste kunder trenger, direkte i Google Workspace. Hvis du kjøper Business- eller Enterprise-utgaven av Google Workspace, får du enkelte tilleggsfunksjoner for sikkerhet, blant annet avansert revisjon av Google Disk og administrering av sikkerhetsnøkler, skalert etter bedriftens behov. For alle avtaletypene har Google Workspace -administratorer full kontroll og oversikt over systemkonfigurasjonen og appene via administrasjonskonsollen – uansett hvor stor eller liten organisasjonen er.
  Administratorer har til enhver tid rask tilgang til avanserte verktøy, for eksempel autentiseringsfunksjoner som 2-trinns bekreftelse og global pålogging, og sikkerhetsinnstillinger for e-post, for eksempel pålagt bruk av sikker transport (TLS), administrering av informasjonsressurser (IRM) og forebygging av datatap (FDT), som kan konfigureres med få klikk.
  For kunder med sikkerhetsbehov som ikke dekkes av Google Workspace, har vi opprettet en markedsplass for partnere som tilbyr tjenester som kompletterer våre.

 • Organisasjonen min er underlagt EU-krav om datavern. Kan jeg bruke Google Workspace?

  Ja. Google har et bredt kundegrunnlag i Europa. Google stiller med muligheter og kontraktforpliktelser som er utarbeidet for å hjelpe kundene med å håndtere EUs krav til databeskyttelse og personvern samt veiledningen fra Artikkel 29-gruppen. Med Google Workspace får du også tilgang til EUs standard personvernbestemmelser og et tillegg om databehandling. I tillegg er Google Workspace vurdert som egnet for bruk med den britiske regjeringens sikkerhetsprinsipper angående skytjenester: «OFFICIAL» (inkludert «OFFICIAL – SENSITIVE»).

Konfigurering

 • Kan jeg flytte gamle e-poster, kalenderaktiviteter og kontakter til Google Workspace?

  Ja, du kan ta med deg eksisterende e-post, kontakter og kalenderdata til Google Workspace. Du kan enten overføre både dine egne og teammedlemmenes data, eller du kan la teamet overføre sine egne data. Google Workspace leveres med verktøy for å overføre data fra Microsoft® Exchange, Outlook® eller Office 365™, IBM® Notes® og andre e-postsystemer. Hvis du vil vite mer om verktøyene som er tilgjengelige for dataoverføring til Google Workspace, kan du se artikkelen om overføring av organisasjonsdata til Google Workspace .

 • Oppstår det driftsavbrudd i e-posttjenestene mine mens overgangen pågår?

  Nei, du kommer til å fortsette å sende og motta e-post som vanlig. For å kunne bruke Gmail med Google Workspace må du konfigurere domenet ditt (MX-postene) sånn at e-posten din videresendes til Googles e-posttjenere. Det kan sammenlignes med det å melde adresseendring til postvesenet, sånn at posten leveres til den nye adressen din. Når endringen i MX-postene trer i kraft (etter opptil 72 timer), kan du begynne å motta og sende e-post via Google Workspace -kontoen din. Inntil da mottar og sender du e-post via det gamle e-postsystemet ditt.

 • Kommer denne overgangen til å påvirke nettstedet mitt? Kan dere være vert for nettstedet mitt?

  Nei, denne overgangen påvirker ikke nettstedet ditt. Du kan gå over til Google Workspace uten å gjøre noen endringer i vertstjenestene du bruker for nettstedet ditt. Google Workspace omfatter ikke vertsjenester for nettsteder, men du kan finne ut mer om vertsløsningene Google tilbyr via Google Cloud Platform.

 • Kan jeg bruke mitt eget domene med Google Workspace? Hva gjør jeg hvis jeg ikke har noe domene?

  For å kunne bruke Google Workspace trenger du et domene. Domenenavnet ditt er det som vises etter «www.» i adressen til nettstedet ditt. Hvis du allerede har et domene, kan du skrive det inn når du registrerer deg for Google Workspace. (Du blir bedt om å bekrefte at du eier domenet.) Hvis du ikke har noe domene, eller hvis du ønsker å bruke et annet domene med Google Workspace, kan du kjøpe et selvvalgt domene (hvis dette er tilgjengelig) hos Google.

 • Kan jeg få andre til å konfigurere Google Workspace for bedriften min?

  Ja, du kan samarbeide med en Google Workspace -partner. Disse erfarne IT-tjenesteleverandørene kan hjelpe deg med å evaluere, tilpasse, implementere og begynne å bruke Google Workspace. De kan også tilby opplæring, datahåndtering og kontinuerlig brukerstøtte. Hvis du har spørsmål om hvordan du konfigurerer Google Workspace, kan du også kontakte brukerstøtten for Google Workspace. Brukerstøtteteamet er tilgjengelig døgnet rundt, hele uken.
  Gå til nettstedet for konfigurering for å få informasjon om konfigurering, kommunikasjonsmaler samt ressurser for håndtering av implementering og overgang.

Administrering

 • Kan jeg administrere mobilenheter med Google Workspace?

  Ja, du kan administrere organisasjonens mobilenheter, uten at du trenger noen lokal tjener for administrering av enheter, via Google Administrasjonskonsoll. Med administrering av mobilenheter (MDM / Mobile Device Management) kan du pålegge ønskede enhetsinnstillinger på mobilenhetene i organisasjonen din, og utføre ulike handlinger, for eksempel ekstern sletting av alt innhold på brukernes mobilenheter.

 • Kan jeg administrere flere domener med Google Workspace?

  Hvis organisasjonen din kjøper et nytt domenenavn eller driver virksomhet på flere domener, kan du legge til alle domenene i kontoen din uten noen ekstra kostnader. Brukerne kan da ha identiteter på ett eller flere av domenene dine, mens de deler tjenester som medlemmer av én og samme organisasjon. Du kan dessuten administrere domenene dine fra den samme administrasjonskonsollen. Legg til domener som separate domener eller som domenealiaser, avhengig av hvordan du har tenkt å bruke dem.

 • Kan jeg gi andre brukere administratorrettigheter?

  Ja. Uansett hvor stor eller liten organisasjonen din er, anbefaler vi at du delegerer ansvaret for administrering av brukere og tjenester til et utvalg brukere du stoler på. Du kan gi en bruker administratorrettigheter ved å tildele vedkommende en av de tilgjengelige administratorrollene. Når du tildeler en rolle til en bruker, gir du vedkommende tilgang til administrasjonskonsollen din. Du kan gjøre en bruker til superadministrator, noe som betyr at vedkommende kan utføre alle oppgaver i Administrasjonskonsollen. Alternativt kan du tildele administratorroller der det er begrensninger på hvilke oppgaver administratoren kan utføre. Du kan for eksempel angi at vedkommende bare skal kunne opprette grupper, administrere tjenesteinnstillinger eller tilbakestille brukerpassord.

 • Kan jeg styre brukernes tilgang til bestemte funksjoner eller tjenester?

  I utgangspunktet er de fleste tjenestene slått på for alle brukerne. Du kan bruke administrasjonskonsollen til å slå av tjenester du ikke vil folk skal bruke, eller tilpasse hvordan tjenester fungerer. Du kan velge å slå på de samme innstillingene for alle eller angi tilpassede innstillinger for ulike brukere. Du kan for eksempel slå på Meet bare for brukerstøtteteamet eller bare la markedsføringsavdelingen dele offentlige Google-nettsteder.